Lunch

Veggie fritters

Veggie fritters

Op het eind van de week heb ik vaak nog wat restjes groenten in de koelkast liggen. Zonde om daar niks meer mee te doen en deze veggie fritters zijn perfect om deze restjes te verwerken. Zo heb je meteen een opgeruimde koelkast en een lekkere lunch die vol zit met groenten. Je kunt voor dit recept eigenlijk alle groenten gebruiken die je nog in de koelkast hebt liggen, dus voel je vooral vrij om te kijken wat jij nog in huis hebt. Hetzelfde geld voor de kruiden en de feta. Heb je toevallig nog peterselie in huis? Gebruik dat dan in plaats van dille. Of heb je nog geitenkaas of Parmezaanse kaas in huis? Gebruik dat dan in plaats van de feta. Op deze manier kun je het recept zo maken dat jij je restjes kunt opmaken en hem zo kunt maken zoals jij lekker vind. Mocht je dit recept nou gewoon heel lekker lijken, dan kun je natuurlijk ook gewoon de ingrediënten in huis halen om ze zelf te maken. Dit recept heb ik zowel vegetarisch als vegan gemaakt, hieronder zie je beide varianten. Ook heb ik ze allebei geprobeerd en ze zijn allebei even lekker. Hoe je ze ook het liefste maakt, dit recept is gegarandeerd een succes. Op zoek naar meer fritters? Deze groenten koekjes of deze maïs courgette koekjes zijn ook zeker het proberen waard.

Let’s make some fritters!

Ingrediënten
voor circa 8 stuks
– 1/2 courgette
– 1/2 rode paprika
– 1/2 rode ui
– half blikje maïs (75 gram)
– 1 el verse dille
– 50 gram feta
– 1 tl komijn
– 1 ei
– 50 gram volkorenmeel
* vegan? vervang het ei + volkorenmeel door 50 gram kikkererwtenmeel + een scheutje water

Bereiding
1. Rasp de courgette en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd de paprika in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de dille fijn. Verkruimel de feta
2. Meng in een kom de courgette, paprika, mais, rode ui, dille, feta, ei, volkorenmeel, komijn, peper en zout tot een geheel
3. Verhit een pan op het vuur met wat olie en bak hierin de veggie fritters van het beslag. Gebruik hiervoor ongeveer een grote eetlepel per fritter. Bak ze aan beide kanten goudbruin en herhaal met de rest van het beslag
4. Serveer de veggie fritters met een snelle zelfgemaakte tzatziki, of met wat Sriracha mayonaise

Veggie fritters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.