Lunch Snacks

Groenten koekjes

Groenten koekjes

Als je het moeilijk vind om voldoende groenten binnen te krijgen, dan zijn deze groenten koekjes echt een aanrader. Het is een lekkere en makkelijke manier om veel groenten te verwerken. Deze groenten koekjes zijn gemaakt van courgette, wortel en kikkererwten. Serveer ze met de naturel hoemoes als dip en je hebt een heerlijk gerechtje. Dit recept is perfect om te maken als een lekkere snack, maar ook ideaal om te maken als een lekkere en voedzame lunch. Lekker nu de dagen weer wat warmer worden en je weer meer zin hebt in lichtere gerechten. Deze groenten koekjes zijn toch een stuk leuker om te eten dan je standaard boterham en ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Je kunt ze dus prima van tevoren bereiden, eventueel nog even opnieuw opwarmen in een pan, maar ook koud zijn ze lekker. Op zoek naar meer hoemoes recepten? Probeer dan ook zeker eens deze Ras el Hanout loaded hoemoes of deze kerrie quesadillas.

Let’s make some fritters!

Ingrediënten
voor 10 – 12 koekjes
– 1 courgette
– 100 gram wortel
– 1 klein blikje kikkererwten (200 gram)
– 2 stengels bosui
– 3 teentjes knoflook
– 65 gram kikkererwtenmeel
– 1 el water
– 1 tl gemalen komijn
– 1 tl paprika poeder
Maza hoemoes naturel
sesamzaad, citroen, bosui

Bereiding
1. Rasp de courgette en bestrooi dit met een snuf zout. Laats taan terwijl je de rest voorbereid
2. Snijd de bosui in ringen, de knoflook fijn en rasp ook de wortel. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
3. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Dit kun je doen door de courgette in een schone theedoek te doen en er dan in te knijpen om het vocht eruit te krijgen
4. Doe de kikkererwten in een kom en gebruik je handen of een vork om ze wat te prakken. Dit hoeft niet helemaal fijn, er mogen nog wel wat stukjes in zitten. Meng dit met de rest van de ingrediënten voor de koekjes: de geraspte courgette en wortel, bosui, knoflook, kikkererwtenmeel, water, komijn, paprikapoeder, peper en zout. Laat dit circa 10 minuten staan
5. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie. Gebruik ongeveer 1 flinke el van het beslag om de koekjes te bakken en vorm met je handen een rond koekje ervan. Bak aan beide kanten goudbruin en herhaal met de rest van het beslag
6. Serveer de koekjes met de hoemoes, sesamzaad, citroen en extra bosui

* Dit recept is gemaakt in samenwerking met Maza

Groenten koekjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *