Snacks Sweets

Pompoenbrood

Pompoenbrood

Als er een ding is waar ik blij van wordt in de herfst dan is het wel pompoen. Waar ik nog blijer van wordt is die pompoen verwerkt in een heerlijk kruidig baksel. Dit pompoenbrood is het perfecte bakrecept voor op een koude en regenachtige dag, maar ook op andere dagen is hij heerlijk hoor. Normaal gesproken ben ik meer van het koken dan van het bakken, maar als de dagen kouder en donkerder worden geeft het me zo een fijn en verwarmend gevoel om lekker in de keuken te staan en wat te bakken. Zeker als er daarna zoiets lekkers uitkomt en het huis ruikt naar de lekkere kruiden die gebruikt worden in dit recept. Een heerlijke luchtige, kruidige cake, gevuld met knapperige stukjes pecannoten en afgemaakt met een lekkere frisse frosting. Dit pompoenbrood is ideaal als tussendoortje, maar kan hij ook prima als ontbijt samen met een kop koffie of thee. Hoe dan ook, als er een recept is die je deze herfst uit moet proberen, dan is het deze wel. Op zoek naar nog meer lekkere bakrecepten? Probeer dan ook eens deze carrot cake of deze chocolate chip bananenbrood.

Let’s make some pumpkin bread!

Ingrediënten
voor 10 – 12 plakjes
– 200 gram havermeel
– 50 gram amandelmeel
– 3 rijpe bananen
– 200 gram pompoenpuree*
– 100 gram dadels
– 80 ml plantaardige melk
– 1 el appel cider azijn
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 tl kaneel
– 1 tl pumpkin spice kruiden of speculaaskruiden
– 1/2 tl baksoda
– 50 gram pecannoten

voor de frosting
– 100 gram plantaardige kwark
– 2 el vegan roomkaas
– 1 el maple syrup
– 1 tl vanille extract
– pompoenpitten + pecannoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel, de kaneel, pumpkin spice kruiden, bakpoeder en baksoda
2. Doe de plantaardige melk in een bakje en voeg hier de appel cider azijn aan toe. Zet dit even opzij
3. In een blender, doe de bananen, dadels, pompoenpuree en vanille extract. Meng dit tot een glad mengsel
4. Voeg nu het vloeibare pompoenmengsel en de plantaardige melk toe aan de droge ingrediënten. Meng dit tot een samenhangend beslag
5. Snijd de pecannoten in stukken en voeg deze ook toe aan het beslag. Roer deze door het beslag heen
6. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Zet in de oven voor circa 50 minuten en laat daarna afkoelen
7. Meng voor de frosting alle ingrediënten door elkaar tot een geheel. Zodra het pompoenbrood is afgekoeld kun je de frosting eroverheen doen en afmaken met wat extra pompoenpitten en pecannoten

* Heb je geen pompoenpuree? Je kunt ook gewoon pompoen gebruiken die je gekookt hebt of in de oven hebt geroosterd

2

2 Reacties

  1. […] weekend lekker te kunnen maken. Op zoek naar meer pompoen recepten? Probeer dan ook zeker eens dit pompoenbrood of deze pompoen […]

  2. […] die je wilt proberen. Op zoek naar meer lekkere bakrecepten met pompoen? Probeer dan ook eens dit pompoenbrood of deze pompoen karamel […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.