Snacks Sweets

Chocolade pindakaas donuts

Chocolade pindakaas donuts

Heb je zin in een super lekker maar ook verantwoord tussendoortje? Dan zijn deze chocolade pindakaas donuts echt een aanrader. Sowieso kan het al niet snel misgaan met de combinatie van chocola en pindakaas. Dat in de vorm van deze mini donuts is dus zeker een groot succes. Ze zijn makkelijk te maken en worden gemaakt met ingrediënten die je waarschijnlijk wel op voorraad hebt. Ideaal toch? Mocht je geen donut vorm hebben, dan kun je deze ook prima in muffin vormpjes maken. Of ze nu in een donut vorm zitten of niet, ze blijven in ieder geval net zo lekker! Meer op zoek naar lekkere frisse donuts? Probeer dan zeker eens deze citroen framboos donuts.

Lets make some donuts!

Ingrediënten
voor 10 – 12 stuks
– 80 gram havermeel
– 1 banaan
– 80 ml plantaardige melk
– 1 el cacaopoeder
– 1 el pindakaas
– 1 tl vanille extract
– 1 tl maple syrup
– 1 tl appel cider azijn
– 1 tl bakpoeder
– ½ tl bak soda
– snuf kaneel
– snuf zout
pure chocola, pindakaas, pinda stukjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng het havermeel met het cacaopoeder, bakpoeder, bak soda, kaneel en een snuf zout
2. Blend te banaan samen met de plantaardige melk met behulp van een blender of een staafmixer
3. Giet het bananen mengsel bij de kom met meel en voeg hier ook de vanille extract, maple syrup, pindakaas en appel cider azijn aan toe. Meng dit tot een beslag
4. Verdeel het beslag over de donutvorm en zet in de oven voor circa 20 minuten. Laat de donuts geheel afkoelen
5. Smelt voor de topping wat pure chocola en hak wat pinda’s fijn
6. Maak de donuts af met de gesmolten chocola, pindakaas en pinda stukjes

Tip: heb je geen donutvorm? Je kunt dit recept ook gebruiken om muffins van te maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.