Diner Lunch

BBQ tofu taco’s

BBQ tofu taco's

Je kunt mij met taco’s altijd blij maken. Het maakt me niet uit in wat voor vorm, maar ik ben er altijd voor in. Met deze BBQ tofu taco’s is dat in ieder geval goed gelukt, en ik hoop dat ik jou er ook heel blij mee kan maken. Taco’s zijn met name bekend om de typische Mexicaanse vulling, maar deze met een net iets andere twist zijn zeker niet minder goed. Eigenlijk kun je taco’s vullen met alles wat je lekker vind en is het nog steeds een geslaagde maaltijd. Deze BBQ tofu taco’s hebben nog een beetje een zomers tintje door de barbecuesaus, maïs en coleslaw. Al vind ik dat ze nu ook nog steeds heerlijk zijn om te maken. De tofu wordt lekker krokant gebakken en daarna bedekt met barbecue saus waardoor je een lekkere sticky tofu krijgt. De combinatie met de frisse maar romige coleslaw, gebakken maïs en avocado maakt deze taco’s zo lekker. Zelf vind ik het heerlijk om deze af te maken met ingelegde rode ui, waarvoor je het recept hier kunt vinden zodat jij deze ook zelf snel en makkelijk kunt maken. Een lekker en makkelijk receptje dat in 30 minuten op tafel staat. Op zoek naar meer heerlijke taco recepten? Probeer dan ook eens deze taco’s met bloemkool en pompoen of deze scrambled tofu taco’s.

Let’s make some taco’s!

Ingrediënten
voor 2 personen

voor de barbecue tofu
– 1 blok tofu
– 1 el maizena
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– scheutje olijfolie
– 4 flinke eetlepels barbecue saus

voor de taco’s
– 6 kleine tortilla wraps
– 1 kleine blikje maïs
– 1/2 avocado
– 2 handjes sla naar keuze
– 75 gram wortel julienne
– 100 gram gesneden witte kool
– 1 stengel bosui
– 50 gram ongezoete plantaardige yoghurt
– sap van 1/2 limoen
– 1 el mayonaise
– 1 tl mosterd
koriander, sesamzaad, extra limoen, ingelegde rode ui

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Laat de tofu uitlekken en snijd deze in dunne plakjes. Doe de tofu plakjes in een kom of schaal en voeg hier de maizena, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout en een scheutje olijfolie aan toe. Meng dit goed door elkaar
2. Leg de plakjes tofu op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor 20 minuten. Draai de plakjes halverwege een keer om
3. Wanneer de tofu klaar is, haal deze uit de oven en doe de plakjes in (dezelfde) kom. Voeg hier de barbecuesaus aan toe en verdeel deze zodat alle plakjes goed bedekt zijn met de barbecuesaus. Voeg eventueel nog wat meer toe als dit nog iet voldoende is

3. Snijd de bosui in ringen. Maak ondertussen de coleslaw door in een kom de wortel julienne te mengen met de gesneden witte kool, bosui, ongezoete soja yoghurt, mayonaise, mosterd, limoensap, peper en zout
4. Verhit een pan op het vuur en bak hierin de mais goudbruin
5. Snijd de avocado in plakjes
6. Verhit de tortilla wraps in een droge koekenpan voor circa 10 seconden aan beide zijde
7. Verdeel over de tortilla wraps een handje sla, de coleslaw, de barbecue tofu plakjes, avocado en gebakken maïs. Maak de taco’s af met wat koriander, sesamzaad, limoen en ingelegde rode ui

BBQ tofu taco's

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *