Diner Lunch

Soba noedel salade

Soba boedel salade

Deze soba noedel salade is de perfecte zomerse maaltijd. Wil je een lekkere frisse, lichte maar ook hele lekkere maaltijd? Dan moet je deze echt eens proberen. Deze soba noedel salade bevat allerlei lekkere kleurrijke groenten en de mango geeft een heerlijke zoete en frisse twist aan deze salade. Om deze salade wat eiwitrijker te maken heb ik mijn favoriete crispy tofu erbij gemaakt en deze past goed samen met het frisse van de rest van de salade. Hier kun je natuurlijk ook kiezen voor een andere eiwitbron die jouw favoriet is. De romige pinda dressing maakt deze salade helemaal af. Een echt lekkere zomerse salade! Ben je op zoek naar meer lekkere zomerse salades? Probeer dan ook zeker eens deze tortellini salade of deze zongedroogde tomaat pasta salade.

Let’s make some salad!

Ingrediënten
voor 2-3 personen
– 125 gram soba noedels
– 1 blok tofu (375 gram)
– 1 mango
– 1 rode paprika
– 100 gram wortel julienne
– 1/2 komkommer
– 1 stengel bosui
– 1 el maizena
– 1 tl gerookt paprika poeder
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 el sojasaus
– 1 el sesamolie

voor de pindasaus
– 2 el pindakaas
– 1 el sojasaus
– sap van 1/2 limoen
– 1 tl sriracha (of meer of minder naar smaak)
– 1 tl maple syrup
– scheutje ongezoete amandelmelk of water om te verdunnen
gehakte pinda’s, limoen, koriander, sesamzaad

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Meng deze met de sojasaus, sesamolie, maizena, gerookt paprikapoeder en knoflookpoeder
2. Verdeel de tofu blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven voor circa 25 minuten. Draai halverwege een keer om
3. Kook de noedels zoals beschreven staat op de verpakking
4. Snijd de mango in blokjes, de punt paprika in reepjes, de komkommer in plakjes en de bosui in ringen
5. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Voeg wat amandelmelk/water toe om de gewenste dikte te krijgen
6. Maak de salade door de noedels te mengen met de mango, paprika, wortel, komkommer en bosui. Meng hier de helft van de pindasaus doorheen. Verdeel vervolgens de gebakken tofu en de overgebleven pindasaus erover en maak af met wat gehakte pinda’s, limoen, koriander en sesamzaad

Soba boedel salade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.