Diner

Geroosterde paprika orzo

Geroosterde paprika orzo

Deze geroosterde paprika orzo is een geweldig lekker recept waar je weer wat extra groenten mee binnenkrijgt. Orzo is een pasta soort die ik recent ontdekt heb en ik ben er helemaal fan van. Het is een pasta maar heeft een beetje de vorm van rijst, wat het een lekkere zachte pasta maakt. Ideaal om hier een lekkere en makkelijke maaltijd mee te maken. Het is een vrij simpel recept ondanks dat het even wat tijd kost. Het grootste gedeelte van de tijd wordt in de oven besteed, dus zelf hoef je er niet veel werk voor te doen. Een heerlijke smaken combinatie van geroosterde paprika met aubergine en verschillende Italiaanse kruiden. In deze geroosterde paprika orzo zijn er nog extra kikkererwten aan toegevoegd om hem wat meer eiwitten en vezels te geven, maar je kunt er ook voor kiezen om dit te vervangen door bijvoorbeeld vegetarische kipstuckjes. Maar net hoe jij hem het lekkerste vind. Maak hem zeker af met wat feta en je hebt een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel staan! Op zoek naar meer orzo recepten? Probeer dan ook eens deze perzik orzo salade of deze Griekse orzo salade.

Let’s make some orzo!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 150 gram orzo
– 1 aubergine
– 1 ui
– 1 klein blikje kikkererwten
– handje zwarte olijven
– 2 rode paprika’s
– handje verse basilicum
– 4 teentjes knoflook
– 1 el citroensap
– 1 el olijfolie
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl gedroogde tijm
– 1 tl gedroogde oregano
– snuf chilipoeder
– peper en zout
– geroosterde tomaatjes
– feta
extra basilicum, zonnebloempitten (of pijnboompitten)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Leg de paprika’s en teentjes knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor circa 30 minuten. Laat daarna afkoelen
2. Kook de orzo zoals vermeld staat op de verpakking. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snipper de ui, snijd de aubergine in blokjes en halveer de olijven
3. Verwijder de zaadlijsten en het velletje van de paprika’s en maak de teentjes knoflook schoon. Doe deze samen in een blender (of gebruik een staafmixer) met het handje verse basilicum, citroensap, olijfolie, gerookt paprikapoeder, tijm, oregano, chilipoeder, peper en zout. Blend dit tot een glad geheel
4. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en fruit de ui. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak dit even mee. Doe de paprikasaus erbij, gevolgd door de gekookte orzo, kikkererwten en olijven. Laat dit geheel nog even mee verwarmen en de saus wat indikken. Breng op smaak met peper en zout
5. Serveer de orzo met geroosterde tomaatjes, feta, basilicum en zonnebloempitten (of pijnboompitten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.