Diner Lunch

Gado gado bowl

Gado gado bowl

Deze heerlijke gado gado bowl laat zien dat gezond eten echt niet saai hoeft te zijn. Ja deze bowl zit vol met verschillende groenten, maar ook vol met smaak. In deze gado gado bowl is zoete aardappel toegevoegd wat een heerlijke twist geeft op de originele gado gado. Daarnaast wordt een deel van de groenten in deze bowl gewokt zodat ze lekker knapperig blijven. Dit gaat super goed samen met de zachte zoete aardappel. Dit alles wordt afgemaakt met een hele lekkere en makkelijk te maken pinda dressing wat het geheel helemaal samenbrengt. De tempeh zorgt voor de nodige eiwitten en geeft een lekkere zoutige smaak. Een heerlijke bowl bomvol met goede en lekkere ingrediënten die jou volop energie geven. Hij is makkelijk te maken, kost weinig tijd en is onwijs lekker. Een perfecte bowl om ’s avonds op het menu te zetten of als uitgebreide lunch te maken wanneer je wat meer tijd hebt. Hoe dan ook is dit absoluut een aanrader. Op zoek naar meer lekkere bowl recepten om te maken? Probeer dan ook zeker eens deze falafel bowl of deze BBQ bloemkool bowls.

Let’s make some bowls!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 1 grote zoete aardappel
– 180 gram tempeh
– 200 gram sperziebonen
– 200 gram bimi (ook wel asperge broccoli)
– 1 klein blikje maïs
– 2 handjes wortel julienne
– 1/3e komkommer
– 2 handjes romaine sla
– 2 handjes taugé
– 2 el pinda’s
– snuf paprikapoeder
verse koriander, limoen

voor de dressing
– 2 el pindakaas
– sap van 1/2 limoen
– 1 el sojasaus
– 2 el ongezoete amandel- of kokosmelk
– 1 tl maple syrup
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl sriracha

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de zoete aardappel over. Bestrooi met wat paprikapoeder, peper, zout en een scheutje olijfolie. Meng door elkaar en zet voor circa 30 minuten in de oven
2. Maak de sperziebonen schoon en snijd de komkommer in plakjes
3. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar tot een gladde dressing. Is deze nog te dik? Voeg dan wat extra van de amandel- of kokosmelk toe
4. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en wok hierin de sperziebonen en bimi totdat deze beetgaar zijn
5. Voeg vervolgens ook de maïs toe aan de pan en bak dit even mee
6. Verhit een andere pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de tempeh
7. Verdeel over 2 kommen de sla, vervolgd door de komkommer plakjes, wortel julienne, gewokte groenten, zoete aardappel, gebakken tempeh en taugé. Maak de bowl af met de dressing, (gehakte)pinda’s, limoen en verse koriander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.