Ontbijt

Pompoen havermout

Pompoen havermout

Deze pompoen havermout is mijn favoriete ontbijt. Al tijden maak ik dit recept ’s ochtends en dat terwijl ik het recept hiervoor nog helemaal niet had uitgewerkt. Bij deze dus het recept zodat jij ook dit heerlijke ontbijt thuis kunt maken. In dit ontbijtje zit maar liefst 100 gram groenten toegevoegd waardoor je in de ochtend al meteen een portie binnenkrijgt. Hiermee start je de dag zeker goed, maar heb je wel een lekker verwarmend ontbijt. De kruiden geven de havermout een heerlijk kruidige smaak en de banaan zorgt voor wat zoetheid. Zelf vind ik het lekker om deze havermout af te maken met wat pindakaas en pecannoten, maar hier ben je natuurlijk vrij in om je toppings te kiezen die jij lekker vind. Deze pompoen havermout is een heerlijk voedzaam ontbijt die jij hopelijk net zo lekker zult vinden als ik. Op zoek naar meer lekkere ontbijt recepten met pompoen? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen baked oats of deze chai pompoen smoothiebowl.

Let’s make some oats!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 80 gram havermout
– 100 gram pompoen puree (of gepureerde pompoen)
– 200 ml plantaardige melk + 150 ml water
– 1 tl lijnzaad
– 1 banaan
– snuf kaneel + snuf pompoen kruiden (of speculaaskruiden)
– optioneel: 1 tl vanille extract of vanille poeder
pecannoten, pindakaas, kokosrasp, frambozen

Bereiding
1. Doe in een pannetje de havermout met het lijnzaad, de plantaardige melk, water, kaneel, pompoen- of speculaaskruiden en pompoenpuree
2. Verwarm de havermout op het vuur totdat het een pap wordt
3. Snijd ondertussen de banaan in stukjes en voeg deze toe aan de havermoutpap. Blijf de havermout roeren terwijl het zachtjes kookt totdat je de gewenste consistentie hebt. Voeg eventueel wat extra water toe als je hem te dik vind. Ook kun je op dit punt optioneel wat vanille extract- of poeder toevoegen voor extra smaak
4. Doe de havermout in een kom en maak af met wat extra plakjes banaan, pecannoten, pindakaas, kokosrasp en frambozen

Pompoen havermout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.