Ontbijt Snacks Sweets

Wrappelflappen

Wrap appelflappen

Nu de kerst weer voorbij is staat oud en nieuw voor de deur. Daar hoort natuurlijk ook wat lekkers bij en deze wrappelflappen – ook wel wrap appelflappen – zijn daar perfect voor. Als je een keer zin hebt in iets lekkers, maar liever iets anders wilt dan oliebollen of appelbeignets, dan zijn deze wrappelflappen het recept die je wilt maken. Het ideale van dit recept is dat ze onwijs makkelijk te maken zijn en dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt waarvan je het meeste vast al in huis hebt. Bij dit recept heb ik ook een lekkere en makkelijke dip gemaakt, want dat maakt deze nog lekkerder. Hierdoor wordt het ook net wat vullender, waardoor dit recept ook perfect als ontbijt gegeten kan worden. Natuurlijk is dit ook ideaal als lekker hapje om te serveren of als je gewoon zelf zin hebt in iets lekkers. Of nog wraps over hebt, dat kan natuurlijk ook. Zo kun je ze op een lekkere manier opmaken zonder ze weg te hoeven gooien. Op zoek naar meer lekkere zoete recepten om te maken met wraps? Probeer dan ook eens deze ontbijt quesadilla’s met banaan en pindakaas of deze appel karamel quesadilla’s.

Let’s make some wrappelflappen!

Ingrediënten
voor 2 stuks
– 2 (volkoren)wraps
– 2 appels
– 1 el rozijnen
– 1 el maple syrup + 1 tl maple syrup
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel
pecannoten

voor de dip
– 50 gram plantaardige yoghurt
– 1/2 scoop Myprotein vegan salted caramel soy protein

Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 190 graden
1. Snijd de appel in blokjes
2. Verwarm een pan op het vuur en bak hierin de appels. Voeg eventueel een scheutje water toe als de pan te droog wordt
3. Als de appels zacht zijn, voeg dan de eetlepel maple syrup toe samen met een snuf kaneel en de rozijnen en bak dit nog even mee
4. Verdeel het appel mengsel over het midden van de 2 wraps en vouw de wraps in een driehoek dicht
5. Meng de tl maple syrup met de vanille extract en nog een snuf kaneel en verdeel met een kwastje het mengsel over de bovenkant van de 2 wraps. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
6. Zet de appelflappen voor circa 15 minuten in de oven
7. Maak ondertussen de dip door de yoghurt te mengen met het eiwitpoeder
8. Serveer de wrappelflappen met de salted caramel dip

Met de code HILDE krijg je 36% korting op je aankoop bij MyProtein

Wrap appelflappen

*deze post bevat affiliate links

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.