Ontbijt

Chocolade granola met kokos en hazelnoot

Chocolade granola met kokos en hazelnoot

Granola is een van mijn favorieten om te maken. Het is zo simpel en je kunt er in doen wat jezelf lekker vindt, ideaal toch? Daarnaast zit er vaak veel suiker in de granola’s die in de supermarkt te koop zijn, wat ik persoonlijk onnodig vind. Deze chocolade granola met kokos en hazelnoot is nog steeds lekker zoet, zonder dat er een onnodige hoeveelheid suiker aan toe is gevoegd. Met de combinatie van chocola, kokos en hazelnoten kan het bijna niet misgaan. Het geheime ingrediënt in dit recept is de hazelnootpasta. Mocht je dit nou niet hebben of niet kunnen vinden, kun je natuurlijk ook amandelpasta of pindakaas gebruiken. Een heerlijk en makkelijk recept waar je weer een tijdje mee vooruit kan én je huis onwijs lekker van gaat ruiken.

Let’s make some granola!

Ingrediënten
– 130 gram havermout
– 20 gram gepofte quinoa
– 30 gram kokos vlokken
– 20 gram pompoenpitten
– 50 gram hazelnoten en amandelen
– 2 el cacaopoeder
– 30 gram hazelnootpasta
– 1 banaan
– 3 el maple syrup
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng in een kom de havermout, gepofte quinoa, kokosvlokken, pompoenpitten, snuf kaneel en cacaopoeder door elkaar
2. Hak de hazelnoten en amandelen fijn en voeg deze ook toe aan de kom met havermout
3. In een andere kom, prak de banaan en meng dit met de hazelnootpasta, maple syrup en vanille extract
4. Voeg het banaan mengsel toe aan de andere kom en meng dit tot een geheel
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier het granola mengsel overheen
6. Bak de granola voor circa 20 minuten in de oven
7. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten bak

Chocolade granola met kokos en hazelnoot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.