Ontbijt

Vegan appel pannenkoeken

Vegan appel pannenkoeken

Ook in 2021 gaan we door met lekker veel pannenkoeken bakken. Naast een warme bak havermout blijft pannenkoeken mijn favoriete ontbijt. Het kost alleen net wat meer tijd om te maken, wat het wel extra speciaal maakt wanneer je ze eet. Normaal gesproken maak ik mijn pannenkoeken vaak met banaan, dit geeft het van nature een lekker zoete smaak. Toch wou ik eens wat anders proberen, maar dan wel net zo lekker en luchtig. Deze vegan appel pannenkoeken zijn zeker geslaagd daarvoor. De toevoeging van appelmoes proef je eigenlijk niet eens, dus je kunt het basis recept makkelijk gebruiken en andere toppings kiezen. Ik moet eerlijk zeggen dat dit zelfs een van mijn beste pannenkoeken waren. Super luchtig, fluffy en lekker. En dat nog eens lekker voedzaam ook.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor circa 9 pannenkoeken
– 40 gram boekweitmeel + 40 gram volkoren meel
– 70 gram 100% appelmoes
– 120 ml plantaardige melk
– 1 el lijnzaad
– 1 tl appel cider azijn
– 1 tl bakpoeder
– 1/2 tl baksoda
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel + speculaaskruiden
– 1 appel
– handje rozijnen
pecannoten, vanille sojakwark, maple syrup

Bereiding
1. Meng in een kom de appelmoes met de plantaardige melk, lijnzaad, appel cider azijn en vanille
2. Voeg vervolgens het boekweitmeel en volkorenmeel toe, samen met het bakpoeder, baksoda, kaneel en speculaaskruiden. Meng dit tot een geheel
3. Verwarm een pan op het vuur met wat olie of boter en bak hierin pannenkoeken van het beslag. Wanneer er luchtbellen in de pannenkoekjes komen kun je ze omdraaien
4. Snijd ondertussen de appel in plakjes
5. Verhit een andere pan op het vuur en voeg hier de appelplakjes aan toe. Bak deze met een scheutje water
6. Voeg op het einde de rozijnen toe aan de appelplakjes en een snuf kaneel. Bak dit nog even mee. Voeg optioneel wat maple syrup toe om hem zoeter te maken
7. Serveer de pannenkoeken met de gebakken kaneel appel, vanille soja kwark, pecannoten en eventueel wat extra maple syrup

Vegan appel pannenkoeken

2 Reacties

  1. […] Begin jouw dag goed met deze vegan appel pannenkoeken. Ook heerlijk als lunch. Perfect voor een vrolijke bui, of als je daar juist behoefte aan hebt. Recept door @healthyhabbitsbyhilde […]

  2. […] Pannenkoeken zijn altijd een feestje om te eten. Zeker op een weekend dag waar je meer tijd hebt om uitgebreid te ontbijten en dit klaar te maken. Deze mini bananen pannenkoeken zijn nog een groter feestje om te eten. Eigenlijk is het heel simpel, je maakt het pannenkoeken beslag en haalt hier de plakjes banaan doorheen, die je vervolgens in de pan bakt net als pannenkoeken. Het resultaat zijn lekkere mini pannenkoekjes met een vulling van gebakken banaan. Deze zijn nu lekker warm geworden. Ik vind het zelf lekker om deze mini bananen pannenkoeken te eten met wat plantaardige kwark, vers fruit en natuurlijk extra maple syrup. Maar het leuke aan dit recept is dat je ze zo af kunt maken zoals jij zelf lekker vindt. Deze mini bananenpannenkoeken zijn niet alleen onwijs lekker, ze zijn ook nog eens volledig plantaardig én glutenvrij. Een feestje voor iedereen dus. Niet zo een fan van banaan? Probeer dan eens deze appel pannenkoeken. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.