Diner

Grieks gevulde zoete aardappel

Grieks gevulde zoete aardappel

Zelf ben ik dol op zoete aardappel en de Griekse smaken. Deze Grieks gevulde zoete aardappel is een geweldig lekkere combinatie van deze heerlijke smaken. De zoete aardappel rooster je in de oven waardoor hij lekker zoet en zacht wordt van binnen. Daarbij maak je een simpele vulling vol met Griekse smaken zoals tomaten, olijven, feta en peterselie. Doordat de zoete aardappel warm is heb je toch een warme maaltijd maar de vulling maakt het gerecht wel lekker fris. Afgemaakt met wat geroosterde kikkererwten voor een lekkere crunch (en extra eiwitten) en een heerlijke dressing die makkelijk gemaakt is van de naturel hoemoes van Maza. Een super makkelijke en lekkere manier om zo een dressing te maken en je gerecht helemaal af te maken. Op zoek naar meer lekkere gevulde zoete aardappel recepten? Probeer dan ook zeker eens deze Italiaans gevulde zoete aardappel of deze Thais gevulde zoete aardappel.

Let’s make some stuffed sweet potato!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 2 grote zoete aardappelen
– 1 klein blikje kikkererwten (200 gram)
– 250 gram cherrytomaatjes
– 1/3e komkommer
– ½ rode ui
– 50 gram kalamata olijven
– 75 gram feta
– handje verse peterselie
– sap van 1 citroen
– 1 el olijfolie
– 1 tl knoflookpoeder + 1 tl komijn + 1 tl paprikapoeder
– 2 el Maza hoemoes naturel
citroen, peterselie, sesamzaad

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de zoete aardappelen en prik er met een vork wat gaatjes in. Leg de zoete aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor circa 50-60 minuten, afhankelijk van de grote van je aardappel
2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Meng deze met het knoflookpoeder, komijn, paprikapoeder, peper, zout en een scheutje olijfolie. Voeg de kikkererwten toe aan de bakplaat wanneer de zoete aardappel nog 30 minuten moet
3. Snijd de cherrytomaatjes in vieren, de komkommer en feta in blokjes, halveer de olijven, snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Meng dit in een kom met de helft van het citroensap en 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout
4. Meng de hoemoes naturel met de andere helft van het citroensap tot een dressing
5. Snijd de zoete aardappel over de lengte doormidden en vul deze met de Griekse salade, geroosterde kikkererwten en maak af met de hoemoes dressing. Serveer met wat extra citroen, peterselie en sesamzaad

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Maza

Grieks gevulde zoete aardappel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.