Diner

Thais gevulde zoete aardappel

Thais gevulde zoete aardappel

Deze Thais gevulde zoete aardappel is een heerlijk makkelijk recept die waar je maar 10 minuten werk aan hebt. Perfect voor een snelle maaltijd op een doordeweekse dag. Het duurt wel iets langer omdat de zoete aardappel een tijdje in de oven moet, maar daar hoef je zelf verder niks voor te doen. Zodra deze bijna klaar is maak je de rest snel klaar en 10 minuten later staat het op tafel. Een super lekkere maaltijd die je zeker eens moet proberen als je op zoek bent naar iets anders. Misschien niet de eerste combinatie waar je aan zou denken, maar geloof me dat het echt zo goed samengaat. De zachte en iets zoete van de zoete aardappel samen met het zoutige van de tempeh en de pindasaus is echt heerlijk. De limoen maakt het weer wat frisser, de pinda’s geven een lekkere crunch en zo heb je een lekkere combinatie van smaken. Daarnaast is dit een complete maaltijd doordat het alles bevat waar een maaltijd uit zou moeten bestaan. Veel groenten, koolhydraten en vezels uit de zoete aardappel, eiwitten uit de tempeh en gezonde vetten uit de pindasaus. Heel lekker, makkelijk, snel én goed voor je. Op zoek naar nog meer lekkere gevulde zoete aardappel recepten? Probeer dan ook eens deze Italiaans gevulde zoete aardappel of deze Mexicaans gevulde zoete aardappel.

Let’s make some stuffed sweet potato!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 2 grote zoete aardappelen
– 175 gram tempeh
– 400 gram Thaise wok groenten
– 2 el pindakaas
– 1 el sojasaus
– sap van 1/2 limoen
– 1 tl maple syrup
– 1 tl sriracha
– snuf knoflookpoeder + gerookt paprikapoeder
– 1 el pinda’s
verse koriander, limoen, bosui

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de zoete aardappelen en prik er met een vork een paar keer in. Leg de zoete aardappelen voor circa 50 – 60 minuten in de oven – afhankelijk van de grootte van je aardappel – totdat deze gaar is
2. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de wok groenten gaar. Breng deze op smaak met peper en zout
3. Bak in een andere pan met een scheutje olie de tempeh totdat deze goudbruin is
4. Meng de ingrediënten voor de pindasaus in een schaaltje: de pindakaas, sojasaus, limoensap, maple syrup, sriracha, knoflookpoeder en gerookt paprikapoeder. Voeg een beetje water toe om hem wat dunner te maken
5. Zodra de zoete aardappelen gaar zijn, snijd deze over de helft doormidden
6. Verdeel de wok groenten over de zoete aardappelen, vervolgd door de gebakken tempeh en de pindasaus. Maak de zoete aardappelen af met wat pinda’s, gesneden bosui, verse koriander en limoen

2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.