Shakshuka is echt mijn favoriete maaltijd om te maken. Zeker met zelfgemaakte naan is dit echt een feestmaaltijd. Het is ook nog eens super makkelijk te maken en je hebt helemaal geen moeilijke ingrediënten nodig. Shakshuka kun je op heel veel manieren bereiden en dit zal ook zeker geen traditionele zijn, maar dit is mijn favoriete manier om hem te maken. Ik hou ervan om komijn en gerookt paprikapoeder toe te voegen voor extra smaak en hem af te maken met wat geitenkaas. Deze combinatie zorgt ervoor dat het gerecht super smaakvol is. Het zit vol met groenten, bevat veel eiwit en is ook super vullend. Echt een perfecte maaltijd voor door de week maar hij is ook heerlijk om te maken voor het weekend wanneer je op zoek bent naar comfort food. Mocht je wat meer tijd hebben dan kan ik je zeker aanraden om het naan zelf te maken. Sinds ik zelf naan maak wil ik niet meer anders en heb ik hem ook nooit meer uit de supermarkt gekocht. Je kunt er ook voor kiezen om hier gewoon brood bij te serveren. Mocht je niet van geitenkaas houden, dan is feta ook een hele goede optie. Ben je op zoek naar meer shakshuka achtige recepten? Probeer dan ook zeker eens deze tofu shakshuka of deze shakshuka hummus.
Let’s make some shakshuka!
Ingrediënten
voor 2 personen
– 5 roma tomaten
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 1 tl komijn
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 60 ml water
– 1/2 bouillon blokje
– 4 eieren
– geitenkaas
peterselie, naan of ander brood
Bereiding
1. Snijd de paprika en tomaat in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn
2. Verhit een pan op het vuur met een scheut olie en fruit hierin de ui
3. Voeg vervolgens de knoflook en paprika toe. Bak dit even mee
4. Doe vervolgens de kruiden erbij en de tomaten. Verwarm dit ook nog even mee
5. Voeg het water toe samen met het bouillonblokje en laat het nog even 2 minuten zachtjes staan
6. Maak 4 rondjes in de pan en doe hier de eieren in. Laat het geheel 8 tot 10 minuten op zacht staan totdat de eieren gaar worden tot hoe jij de eieren het lekkerste vind
7. Maak de shakshuka af met wat verse peterselie en serveer met naan (of ander brood)