Orzo is een pasta die qua vorm erg lijkt op rijst. Een goede basis om een lekkere maaltijd van te maken. In dit geval een romige orzo met pesto, geroosterde pompoen en geitenkaas. De pesto wordt gemaakt met spinazie voor wat extra groenten en pistachenoten. De pistachenoten geven de pesto net een wat andere smaak dan de originele pijnboompitten, maar is een heerlijk alternatief. De combinatie van deze smaken bij elkaar is echt fantastisch en maakt voor een heerlijke voedzame maaltijd die ook nog eens veel groenten bevat. Ik weet dat het nu niet echt meer pompoen seizoen is, maar deze pesto orzo is een heerlijke basis voor veel andere groenten. Houd je niet van geitenkaas? Deze kun je ook vervangen door bijvoorbeeld feta of gewoon wat extra Parmezaanse kaas. Ben je op zoek naar meer orzo recepten? Probeer dan ook zeker eens deze tomaat harissa orzo of deze orzo salade.
Let’s make some orzo!
Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 225 gram orzo
– 1 pompoen
– 2 handjes spinazie
– 2 teentjes knoflook
– 2 el pistachenoten
– 2 el Parmezaanse kaas
– 2 flinke handen basilicum
– 2 el olijfolie
– sap van ½ citroen
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl paprikapoeder
– scheutje (plantaardige)room
– 100 gram geitenkaas
Pistachenoten, extra basilicum
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de pompoen in plakken en meng deze met het knoflookpoeder, paprikapoeder, peper, zout en een scheutje olijfolie. Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor circa 35 minuten. Draai halverwege een keer om
2. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en kook de orzo zoals aangegeven staat op de verpakking. Houdt wat van het pasta water over
3. Meng in een keukenmachine de spinazie met de knoflook, pistachenoten, Parmezaanse kaas, basilicum, olijfolie, citroensap, peper en zout tot een gladde pesto
4. Verwarm een pan op het vuur en voeg hier de pesto aan toe, gevolgd door de orzo, een flinke scheut van het pasta water en een scheutje room. Verwarm het geheel en voeg eventueel extra pasta water of room toe totdat je de gewenste consistentie hebt
5. Serveer de orzo met de geroosterde pompoen, geitenkaas en extra pistachenoten
* Dit recept is gemaakt in samenwerking met De Notenshop