Diner

Pompoen chili

Pompoen chili

Twee van mijn favorieten in één. Daar houd ik van! Deze pompoen chili is een heerlijk Mexicaans recept met een lekkere toevoeging van pompoen. Dat ik dol ben op Mexicaans en op pompoen is misschien al wel opgevallen en om deze samen te combineren is al helemaal fantastisch. Deze pompoen chili is een heerlijk goed gevulde chili. Ik vind het persoonlijk lekker om er zelf tortilla chips bij te maken, wat onwijs makkelijk is. Echter is de pompoen chili ook lekker met wat rijst, maar net hoe jij het lekker vindt. Een perfect comfort food recept.

Let’s make some chili!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 1/2 oranje pompoen
– 150 gram gedroogde rode linzen
– 1 blikje zwarte bonen (200 gram)
– 1 blik maïs (300 gram)
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 1 jalepeño peper
– 1 grote ui
– 4 teentjes knoflook
– handje cherrytomaten
– 4 el tacokruiden
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 400 ml bouillon
– sap van 1/2 limoen
– volkoren tortilla’s (6 – 8 stuks)
limoen, avocado, verse groene kruiden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de pompoen door de helft en verwijder de zaadlijsten van een helft. Bestrooi deze met 1 el tacokruiden en leg deze op zijn kop op een bakplaat. Zet voor circa 30 minuten in de oven
2. Terwijl de pompoen in de oven staat, snijd de knoflook, peper en ui fijn. Snijd ook de cherrytomaten in vieren. Spoel de rode linzen af, was de zwarte bonen en maïs en laat uitlekken
3. Wanneer de pompoen klaar is, snijd deze in kleinere stukjes
4. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie. Fruit hierin de ui, knoflook en peper. Doe vervolgens de pompoen blokjes erbij en bak nog even mee. Voeg ook het gerookt paprikapoeder en taco kruiden erbij en bak dit circa 1 minuut mee
5. Bak daarna de tomatenpuree nog circa 1 minuut mee en voeg daarna de cherrytomaten, tomatenblokjes en bouillon toe. Roer dit goed door en voeg ook de rode linzen toe
6. Laat de chili circa 25 minuten op middelhoog vuur garen. Roer regelmatig door
7. Voeg de laatste 10 minuten ook de zwarte bonen en maïs toe aan de chili

Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden
8. Snijd de tortilla’s in 8 punten en leg deze op een bakplaat
9. Bestrooi deze met wat paprikapoeder en limoensap en zet voor 10 minuten in de oven
10. Serveer de pompoen chili met de tortilla chips, avocado, verse groene kruiden en limoen

Pompoen chili

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.