Deze gele curry met bloemkool en kikkererwten is absoluut een van mijn favorieten. Vaak varieer ik met curry’s afhankelijk van wat ik nog in huis heb of wat er in het seizoen is. Curry’s zijn zo een ideaal gerecht om allerlei restjes in te verwerken. Maar het roosteren van bloemkool in de oven en dan toevoegen aan een curry blijft wel mijn favoriete manier. Het geeft het gerecht net weer wat extra smaak. Voor de afwisseling vind ik het lekker om de curry met volkoren pitabroodjes of naanbrood te eten, maar ook met wat rijst is dit altijd lekker. Serveer hem net zoals jij hem het lekkerste vindt.
Let’s make some curry!
Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 1 bloemkool
– 2 rode paprika’s
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 2 tomaten
– 1 el curry madras kruiden
– 1 pakje gele curry pasta (70 gram)
– 200 ml kokosmelk
cashewnoten, limoen, verse koriander, volkoren pitabroodjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Meng de bloemkool met de curry madras kruiden en eens scheutje olie. Verdeel over een bakplaat en bak circa 25 minuten in de oven. Schep halverwege om
2. Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes. Snipper de ui, snijd de knoflook en peper fijn. Snijd de tomaten in blokjes
3. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
4. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en peper aan
5. Voeg vervolgens de paprika toe en bak even mee
6. Voeg de currypasta toe en laat dit circa 1 minuut mee bakken
7. Voeg daarna de kokosmelk, bloemkool uit de oven en kikkererwten toe en laat circa 10 minuten zachtjes koken
8. Bereid de pitabroodjes volgens de verpakking
9. Serveer de curry met de pitabroodjes, cashewnoten, limoen en verse koriander