Ontbijt

Bananenbrood boekweitpap

Bananenbrood boekweitpap

Deze bananenbrood boekweitpap is een heerlijke variatie op je standaard havermout ontbijt. Sowieso is de smaakcombinatie van bananenbrood al super lekker. In dit recept gebruik ik boekweitkorrels, wat nog meer vezels en eiwitten bevat dan havermout. Het duurt wat langer om te koken, dus je moet er wel de tijd voor hebben in de ochtend. Maar wanneer je er de tijd voor hebt, is het zeker het proberen waard om eens een boekweitpap te maken. Het heeft wat meer structuur doordat er gebruik gemaakt wordt van korrels en ik vind de smaak persoonlijk wat weg hebben van koekjes. Als dat niet goed klinkt als ontbijt?

Let’s make some porridge!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram boekweitkorrels
– 200 ml plantaardige melk
– 1 banaan
– 1/2 tl vanille extract
– snuf kaneel
– snuf speculaaskruiden
walnoot, kokos, cacaobibs, dadel-kaneel pindakaas

Bereiding
1. Zet de avond van tevoren alvast de boekweit klaar. Doe hiervoor de boekweit in een schaaltje en giet hier ruim water op. Laat een nacht in de koelkast weken.
2. Spoel in de ochtend de boekweitkorrels af
3. Doe de boekweitkorrels samen met de plantaardige melk, vanille extract, kaneel en speculaaskruiden in een pannetje
4. Verwarm dit op het vuur en laat circa 15 minuten zachtjes koken tot er een pap ontstaat
5. Snijd ondertussen de banaan in plakjes
6. Voeg op het einde de helft van de banaan toe aan de boekweitpap en verwarm dit nog even mee
7. Doe de boekweitpap in een kom en maak af met de plakjes banaan, walnoot, kokos, cacaonibs en dadel-kaneel pindakaas

Bananenbrood boekweitpap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.