Lunch Ontbijt

Broodjes met scrambled tofu

Broodje met scrambled tofu

Deze broodjes met scrambled tofu zijn een heerlijke plantaardige variant op een broodje scrambled eggs. Natuurlijk is het niet hetzelfde, maar het komt er wel dichtbij in de buurt. Er zijn mensen die ervan houden om hartig te ontbijten, dan is zo een broodje met scrambled tofu een goed idee. Echter ben ik zelf meer van het zoete ontbijten, bij mij hoef je niet aan te komen met iets hartigs voor ontbijt. Maar voor de lunch, vind ik zo een broodje wel heel erg lekker. Je kunt hem dus eigenlijk eten wanneer jij hem het liefste wil, voor het ontbijt of voor de lunch.

Let’s make some scrambled tofu!

Ingrediënten
voor 2 – 3 broodjes
– 2 of 3 volkoren broodjes
– 1 blok tofu (375 gram)
– 1 avocado
– 2 el edelgistvlokken
– 1 tl kurkuma
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl komijn
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl uienpoeder
bosui, verse peterselie, cherrytomaatjes

Bereiding
1. Wikkel de tofu in een schone handdoek en leg er iets zwaars op. Laat minimaal 10 minuten staan zodat het meeste vocht uit de tofu geperst wordt
2. Verkruimel de tofu met een vork of met je handen
3. Meng de tofu met de kurkuma, paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder en uienpoeder. Breng het mengsel op smaak met peper en zout
4. Verhit in een pan een scheutje olie en bak hierin de tofu goudbruin
5. Verdeel de avocado over de broodjes en verdeel vervolgens de tofu hier overheen
6. Maak af met wat bosui, verse peterselie en serveer met cherrytomaatjes

Broodje met scrambled tofu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.