Ontbijt

Citroen pannenkoeken

Citroen pannenkoeken

Deze citroenpannenkoeken zijn een heerlijk frisse variant. Voeg wat citroensap toe aan je pannenkoekenbeslag en je krijgt meteen een heel ander soort pannenkoek. Zeker in de zomermaanden vind ik het lekker als mijn maaltijden een frisse touch krijgen. Citroen kan in dat geval veel doen! Lekker met wat vers zomer fruit erbij en je hebt een heerlijk zomers verwen ontbijt. Alhoewel deze citroen pannenkoeken altijd wel kunnen.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermeel
– 2 el citroensap
– 100 ml plantaardige melk
– 1 banaan
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 snuf kaneel
plantaardige kwark, pistachenoten, blauwe bessen, frambozen

Bereiding
1. Meng in een klein schaaltje de eetlepel lijnzaad met 2 eetlepel water. Zet dit even apart terwijl je de rest voorbereid
2. Prak de banaan fijn en houd eventueel wat plakjes over om mee te garneren
3. In een kom, meng de havermeel met het bakpoeder en de kaneel
4. Voeg hier de plantaardige melk, banaan, citroensap, lijnzaad en vanille extract aan toe. Meng tot een glad beslag. Is je beslag te droog? Voeg dan nog wat extra melk toe
5. Verhit een pan op het vuur met wat olie of boter. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. Wanneer er belletjes ontstaan in de pannenkoeken kun je ze omdraaien en nog even aan de andere kant gaar bakken
6. Serveer de pannenkoeken met de plantaardige kwark, plakjes banaan, pistachenoten, blauwe bessen en frambozen

Citroen pannenkoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.