Ontbijt

Spinazie banaan pannenkoeken

Spinazie banaan pannenkoeken

Deze spinazie banaan pannenkoeken is een lekker groen recept. Pannenkoeken eten en daarmee toch nog wat groene groenten binnen krijgen? Ik ben helemaal voor. Het ideale van spinazie vind ik dat je het makkelijk door dingen heen kunt blenden, zoals in een smoothie of dus in deze pannenkoeken, zonder dat je het eigenlijk proeft en het geeft ook nog eens een leuk kleurtje. Je kunt deze pannenkoeken natuurlijk afmaken met wat jij het lekkerste vind om op je pannenkoeken te doen, maar probeer ook zeker eens deze combinatie met druiven. Ik was zelf nooit zo een fan van druiven, maar eigenlijk passen ze heel goed bij deze pannenkoeken. Een lekker pannenkoeken ontbijt voor eigenlijk altijd.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermeel
– 1 handje spinazie
– 100 ml plantaardige melk
– 1 banaan
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 snuf kaneel
plantaardige kwark, pecannoten, druiven

Bereiding
1. Meng in een klein schaaltje de eetlepel lijnzaad met 2 eetlepel water. Zet dit even apart terwijl je de rest voorbereid
2. Snijd de banaan en houd eventueel wat plakjes over om mee te garneren
3. Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een blender: het havermeel, de spinazie, de plantaardige melk, banaan, lijnzaad, bakpoeder, vanille extract en kaneel
4. Meng dit in de blender tot een glad beslag. Is je beslag te droog? Voeg dan nog wat extra melk toe
5. Verhit een pan op het vuur met wat olie of boter. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. Wanneer er belletjes ontstaan in de pannenkoeken kun je ze omdraaien en nog even aan de andere kant gaar bakken
6. Serveer de pannenkoeken met de plantaardige kwark, plakjes banaan, pecannoten en druiven

Spinazie banaan pannenkoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.