Lunch

Avocado toast met knoflook champignons

Avocado toast met knoflook champignons

Deze avocado toast met knoflook champignons is eigenlijk amper een recept te noemen. Maar het is wel een van mijn favoriete lunch recepten. Ik hou van brood en vind het heerlijk om deze te roosteren en er dan lekker wat beleg op te doen. Deze combinatie van hummus, avocado en gebakken knoflook champignons is er een die ik maar blijf maken. Te goed om niet te delen dus. Dit thuis lunchen is een van de voordelen die ik (en vele) momenteel heb dus daar maak ik dan ook zeker gebruik van. Een heerlijk receptje en je hebt ook nog eens op een makkelijke manier lekker wat groenten binnen.

Let’s make some toast!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 4 sneetjes volkoren brood
– 250 gram champignons
– 1 rode ui
– 1 avocado
– 2 el hummus
– 1 tl knoflookpoeder
rucola, cherrytomaatjes

Bereiding
1. Snijd de champignons in plakjes en de rode ui in halve ringen
2. Verhit een bakpan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de rode ui kort even aan
3. Voeg vervolgens de champignons toe en bak tot deze goudbruin zijn
4. Doe op het einde het knoflookpoeder erbij en bak nog heel even mee. Breng de champignons op smaak met peper en zout
5. Rooster de sneetjes brood en prak de avocado met een vork
6. Smeer eerst een laagje hummus op de sneetjes toast en verdeel vervolgens de avocado en champignons eroverheen
7. Maak eventueel af met wat rucola en cherrytomaatjes

Avocado toast met knoflook champignons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.