Diner

Gevulde zoete aardappel met asperges

Gevulde zoete aardappel met asperges

Dit recept voor gevulde zoete aardappel met asperges is echt een lente favoriet. Zodra de asperges weer in het seizoen zijn staat dit recept direct op tafel. Ik vind het echt een fantastische combinatie van smaken en structuren. Het zachte en zoete van de zoete aardappel, het knapperige van de groene asperges en de kikkererwten en dat met een lekker frisse, maar romige hummus-citroen dressing. Ik kan er nu alweer naar uit kijken dat de asperges weer in het seizoen zijn en ik dit gerecht weer op tafel kan zetten. Het is trouwens ook een heel erg makkelijk recept en het meeste werk wordt door je oven gedaan. Ideaal toch?

Let’s make some stuffed sweet potato’s!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 4 zoete aardappels (klein/middel)
– 350 gram groene asperges
– 1 klein blikje kikkererwten (200 gram)
– 2 handjes rucola
– 2 el hummus naturel
– 1 el citroensap
– snuf knoflookpoeder
– snuf komijn
– snuf paprikapoeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de zoete aardappels en prik er met een vork gaatjes in. Leg de zoete aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven voor circa 30 – 40 minuten. Dit is een beetje afhankelijk van de grote van je zoete aardappels. Check of ze gaar zijn door er in te prikken
2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
3. Meng de kikkererwten met een snuf knoflookpoeder, komijn, paprikapoeder, een scheut olijfolie, peper en zout
4. Was de groene asperges en verwijder de uiteinden (circa 2 cm aan de onderzijde). Meng de asperges met een beetje olijfolie, peper en zout
5. Wanneer de zoete aardappels nog 15 minuten in de oven moeten, voeg dan de kikkererwten toe en rooster deze mee in de oven. Wanneer ze nog 10 minuten moeten, kun je de groene asperges toevoegen en deze nog mee roosteren
6. Maak ondertussen een dressing van de hummus, citroensap, knoflookpoeder en komijn
7. Snijd de zoete aardappel over de lengte open, vul deze met wat rucola, de groene asperges, de geroosterde kikkererwten en maak ze af met de hummus dressing

Gevulde zoete aardappel met asperges

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.