Diner

Italiaans gevulde zoete aardappel

Italiaans gevulde zoete aardappel

Zoete aardappel is iets wat ik heel erg lekker vind, maar eigenlijk te weinig maak. Ondanks dat je er veel mee kunt variëren, vergeet ik het vaak en komt het niet snel op het menu. Als ik er dan iets mee maak vind ik het altijd heerlijk en vraag ik mezelf altijd af waarom ik het niet vaker klaarmaak. Zo een moment had ik laatst en daarop bedacht ik deze Italiaans gevulde zoete aardappel. Een heerlijk gerecht wat je misschien niet meteen samen zou verwachten, maar geloof me wanneer ik zeg dat deze combinatie onwijs lekker is. De volle smaak van de Italiaanse vulling past heel goed bij de zachte en wat zoetere zoete aardappel. Zeker afgemaakt met een lekkere groene pesto is dit een gerecht die ik zeker nog vaker ga maken. Weer eens wat anders dan je standaard pasta recept. Op zoek naar meer zoete aardappel recepten? Probeer dan ook zeker eens deze zoete aardappel falafel of deze zoete aardappel amandel stoof.

Let’s make some stuffed sweet potatoes!

Ingrediënten
voor 3-4 personen
– 3 of 4 zoete aardappelen (medium tot groot)
– 2 winterpenen
– 1 rode paprika
– 250 gram kastanje champignons
– 1 pakje vegetarisch gehakt (200 gram)
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 el Italiaanse kruiden
– handje verse basilicum
– 3-4 el groene pesto
pijnboompitten, rucola, cherrytomaatjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de zoete aardappelen en prik er met een vork een paar keer in. Leg de zoete aardappelen voor circa 50 – 60 minuten in de oven – afhankelijk van de grootte van je aardappel – totdat deze gaar is
2. Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn, de winterpeen en rode paprika in blokjes en de champignons in stukjes
3. Verhit een pan op het vuur en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de winterpeen, rode paprika en champignons toe en bak dit een paar minuten mee
4. Voeg daarna het vegetarisch gehakt toe en bak dit nog een minuutje mee voordat je de tomatenpuree en gerookt paprikapoeder erbij doet en ook nog even mee bakt
5. Doe de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en een scheutje water erbij in de pan en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes garen. Roer regelmatig door
6. Als de 20 minuten voorbij zijn, voeg dan een handje verse basilicum toe aan de vulling en breng op smaak met peper en zout
7. Snijd de zoete aardappel over de lengte in. Verdeel het mengsel over de zoete aardappelen. Maak de zoete aardappel af met de pesto, extra pijnboompitten, rucola en cherrytomaatjes

* voor dit recept heb ik de producten van koro gebruikt. Met de code HILDE krijg je 5% korting op je bestelling.

1 Reactie

  1. […] voor je. Op zoek naar nog meer lekkere gevulde zoete aardappel recepten? Probeer dan ook eens deze Italiaans gevulde zoete aardappel of deze Mexicaans gevulde zoete […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.