Diner

Zoete aardappel amandel stoof

Zoete aardappel amandel stoof

Deze zoete aardappel amandel stoof is een heerlijk verwarmend gerecht. Laat je vooral niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst. Stiekem zijn het allemaal vrij simpele ingrediënten waarvan je veel waarschijnlijk al in huis hebt. Daarnaast is het ook absoluut de moeite waard om te maken, want dit gerecht ga je zeker heerlijk vinden. Sowieso ben ik dol op stoofgerechten wanneer het weer kouder wordt en deze zoete aardappel amandel stoof heeft eigenlijk alles wat je daarin zoekt. Vooral de amandelpasta geeft de stoof een heerlijke romige en volle smaak.

Let’s make some stew!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 240 gram ongekookte Tilda basmatirijst
– 100 gram doperwten
– 1 zoete aardappel
– 1 pastinaak
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 4 teentjes knfolook
– 1 stukje gember
– 1 rode peper
– 500 ml groentebouillon
– 50 gram amandelpasta
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 2 handjes boerenkool
– paar takjes verse tijm
– 1 kaneelstokje
– 3 stukjes kruidnagel
– 2 laurierblaadjes
– 1 tl komijn
geroosterd amandelschaafsel, limoen

Bereiding
1. Schil de zoete aardappel en pastinaak en snijd in blokjes. Snijd ook de rode paprika in blokjes
2. Snipper de ui en snijd de rode peper, knoflook en gember fijn
3. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
4. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en gember aan
5. Voeg vervolgens de zoete aardappel, pastinaak en paprika toe en bak dit even mee
6. Doe de komijn en tomatenpuree erbij en bak dit nog circa 1 minuut mee
7. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, groentebouillon, amandelpasta, kikkererwten, tijm, kaneel, laurier en kruidnagel toe. Laat het geheel 20 – 25 minuten zachtjes koken totdat alles gaar is
8. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking en voeg op het laatste de doperwten toe aan de rijst
9. Haal de tijm, kaneelstok, laurierblaadjes en kruidnagelen uit de stoof
10. Voeg de boerenkool toe aan de stoof en meng dit goed door
11. Serveer de stoof met de rijst, geroosterd amandelschaafsel en partjes limoen

Zoete aardappel amandel stoof

1 Reactie

  1. […] Met dit koude weer vind ik niks zo lekker als een verwarmende stoof. Het is echt een ideaal gerecht voor koude dagen en je kunt er lekker veel groenten in verwerken. Deze geroosterde paprika stoof zit vol met smaak en is ook nog eens goed voor je. Gevuld met lekker veel groenten en kikkererwten is deze stoof heel voedzaam. De cashewpasta in dit recept maakt de stoof lekker romig zonder room te gebruiken. Door de groenten te roosteren krijgt de stoof een extra lekkere smaak. Zelf vind ik het heerlijk om deze te serveren met wat zelfgemaakt naanbrood, maar als je geen tijd hebt om dit te maken kun je deze natuurlijk gewoon in de supermarkt kopen. Ook kun je de stoof serveren met wat zilvervliesrijst of volkoren couscous. De dag erna had ik nog wat restjes en toen heb ik hem zelf met wat volkoren couscous gegeten wat ook zeker een aanrader is. Ideaal, zo kun je een gerecht meteen net weer wat anders maken zonder er veel moeite voor te doen. Hoe dan ook, deze geroosterde paprika stoof is een heerlijk recept om te maken. Het duurt wel even wat langer, maar vooral de oven en de pan doen het werk. Op zoek naar meer lekkere verwarmende recepten? Probeer dan ook eens deze linzen stoof met paddenstoelen of deze zoete aardappel amandelstoof […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.