Diner

Pompoen pasta

Pompoen pasta

Deze pompoen pasta is zo ontzettend romig en vol met smaak. Een perfect gerecht voor in de herfst! In dit recept maak ik gebruik van de Hokkaido pompoen. Deze is vol van smaak en super romig. Uiteraard kun je ook ervoor kiezen om een andere soort te gebruiken, zoals een flespompoen of de gewone oranje pompoen. Dit recept voor deze pompoen pasta is echt weer zo een comfortfood recept. Heerlijk genieten van een bord pasta op een stuk voedzamere manier. Dat is waar ik van hou! Je kunt deze pasta zo serveren of met wat extra (vegetarische) kipstuckjes of iets anders om deze pasta wat eiwitrijker te maken. Hoe dan ook is deze pompoen pasta echt een aanrader om eens te maken! Op zoek naar meer lekkere pompoen recepten voor de herfst? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen pesto taco’s of deze pompoen risotto.

Let’s make some pasta!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 225 gram volkoren pasta
– 250 ml groentebouillon
– 1 ui
– 1/2 pompoen (Hokkaido)
– 1 bol knoflook
– handje verse tijm/rozemarijn/salie
– 2 el ricotta
– 2 el Parmezaanse kaas
– sap van 1/2 citroen
rucola, cherrytomaat, Parmezaanse kaas, pijnboompitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd deze in 4 stukken en snijd de bovenkant van de bol knoflook af
2. Leg de pompoen stukken en de knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de verse tijm en rozemarijn. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en zet in de oven voor circa 30 minuten
3. Snipper de ui, snijd de salie in reepjes en kook de pasta zoals beschreven staat op de verpakking. Zet wat van het pasta water aan de kant
4. Verwijder de schil van de pompoen en doe deze in de blender samen met de knoflook, kruiden, citroensap en ricotta. Voeg wat van de bouillon toe om hem goed te kunnen blenden tot een glad geheel
5. Verhit een pan op het vuur met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui aan samen met de salie. Voeg vervolgens het pompoen mengsel toe en de rest van de bouillon, verwarm dit even mee tot een gladde saus
6. Voeg vervolgens de gekookte pasta toe, samen met de Parmezaanse kaas en wat van het overgebleven pasta water om de saus wat te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout
7. Serveer de pasta met wat rucola, cherrytomaatjes, pijnboompitten en extra Parmezaanse kaas

Pompoen pasta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.