Diner Lunch

Arayes

Arayes

Arayes is een Midden-Oosters streetfood gerecht waarbij pitabroodjes gevuld zijn en vervolgens gegrild. Traditioneel worden deze gevuld met vlees, maar dit is een heerlijke variant die helemaal plantaardig is. Gevuld met kikkererwten, paprika, kastanjechampignons en verschillende kruiden. Eigenlijk is het heel simpel te maken, je maakt de vulling en vult de pitabroodjes er daarna mee. Even grillen in de pan en je hebt een geweldig lekker gerecht. Deze arayes zijn echt heerlijk streetfood die je dus makkelijk zelf thuis kunt maken. Daarbij maak je een lekker makkelijke dipsaus. Deze is lekker fris en een perfecte tegenhanger van de smaken van de arayes zelf. Dit is echt zo lekker en kan je zeker aanraden dit ook eens zelf te maken. Op zoek naar meer lekkere recepten met pitabroodjes? Probeer dan ook zeker eens deze zoete aardappel falafel of deze Mediterrane nacho’s.

Let’s make some arayes!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 3 (volkoren) pitabroodjes
– 1 klein blikje kikkererwten
– 250 gram kastanjechampignons
– 1 paprika
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 el sojasaus
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl komijn
– 1 tl gedroogde oregano
– 1/2 tl gemalen koriander
– handje verse peterselie
– 100 gram plantaardige kwark
– 1 el citroensap

Bereiding
1. Snipper de ui, snijd de knoflook en peterselie fijn, de paprika en kastanjechampignons in blokjes
2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Prak ze daarna grof met een vork
3. Verhit een pan met een scheutje olie en bak hierin de ui met de paprika en kastanjechampignons
4. Voeg vervolgens de knoflook toe, samen met het gerookt paprikapoeder, komijn, oregano, koriander, peper en zout, de tomatenpuree, sojasaus en geprakte kikkererwten. Bak dit even mee en voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel te droog wordt
5. Doe op het einde 2/3e van de verse peterselie erdoorheen
6. Snijd de pitabroodjes doormidden en vul ze met het mengsel. Bestrijk met wat olijfolie en verhit een grillpan op het vuur. Grill hier de gevulde pitabroodjes aan alle kanten
7. Meng voor de dipsaus de plantaardige kwark met de overgebleven peterselie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout

Arayes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.