Diner

Curry noedelsoep

Curry noedelsoep

Deze curry noedelsoep is echt geweldig lekker. Op en top comfortfood als je het mij vraagt. Ik vind het heerlijk om op een koude herfstachtige dag lekker op te warmen met een kop soep. Deze curry noedelsoep is heerlijk van smaak en is lekker gevuld. De soep zelf wordt gemaakt met paprika en curry pasta wat de soep een heerlijke smaak geeft. De noedels en de rest van de toppings geven deze noedelsoep de vulling die een soep wat mij betreft nodig heeft. Doordat er al paprika verwerkt is in de soep zelf krijgt je ook nog eens wat extra groenten binnen, ideaal toch? De sugarsnaps en kastanjechampignons als topping zorgen daar ook voor, de kipstuckjes voor de eiwitten en de noedels als koolhydraatbron. Een heerlijk gebalanceerde maaltijd die vol zit met smaak én het ultieme comfortfood is, wat wil je nog meer? Op zoek naar meer lekkere soep recepten? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen zoete aardappel soep of deze romige tomatensoep met pesto croutons.

Let’s make some noodle soup!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 320 gram vegetarische kipstuckjes
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– 2 rode paprika’s
– 1 grote ui 
– 4 teentjes knoflook
– stukje gember van circa 1 cm
– 200 gram sugarsnaps
– 250 gram kastanjechampignons
– 800 ml groentebouillon
– 200 ml kokosmelk
– 2 el rode curry pasta
– 180 gram soba noodles
koriander, bosui, sesamzaad, limoen

Bereiding
1. Snijd de knoflook, ui, gember en paprika in stukken
2. Verwijder de puntjes van de sugarsnaps en snijd de kastanjechampignons in plakjes
3. Verhit een soeppan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de knoflook, ui, gember en paprika aan
4. Voeg vervolgens de curry pasta toe en bak dit even mee. Doe de groentebouillon er daarna bij en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes koken
5. Kook ondertussen de sugarsnaps gaar in een klein laagje water en bereid de noodles volgens de verpakking
6. Verhit een andere pan op het vuur met wat olie en bak hierin de kipstuckjes totdat deze goudbruin zijn. Voeg vervolgens het paprikapoeder en knoflookpoeder toe en bak dit nog even mee. Zet de kipstuckjes aan de kant. Doe een extra scheutje olie in de pan en voeg hier de kastanjechampignons aan toe en bak deze goudbruin
7. Doe de soep in een blender of gebruik een staafmixer om hem glad te blenden. Voeg nu ook de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout
8. Verdeel de soep over de kommen en top deze met de noodles, sugarsnaps, gebakken champignons en kipstuckjes en maak af met koriander, bosui, sesamzaad en limoen

Curry noedelsoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.