Diner Lunch Snacks

Crispy pompoen flatbread

Crispy pompoen flatbread

Als je op zoek bent naar een lekker recept dat weer even totaal anders is, dan is dit crispy pompoen flatbread echt perfect! Deze is zo onwijs lekker en zit vol met verschillende soorten smaken. Het duurt wel even wat langer om te maken, maar dat is het helemaal waard. Voor deze crispy pompoen flatbread maak je een heerlijke dip van geroosterde paprika, zongedroogde tomaat, tahin en knoflook. Super lekker en heerlijk in combinatie met de gekarameliseerde ui, geroosterde pompoen, feta en balsamico. Deze flatbread is heerlijk om te serveren als lunch als je eens wat meer uit wil pakken of doet het ook heel goed bij een borrel. Maar net hoe jij het graag wilt. De combinatie van smaken in dit gerecht is echt zo goed dat ik je deze alleen maar aan kan raden. Ben je op zoek naar meer lekkere flatbread recepten? Probeer dan ook zeker eens deze halloumi aubergine flatbread of deze vegan gyros flatbvread.

Let’s make some crispy flatbreads!

Ingrediënten
voor 1 stuks
– 2 (volkoren) flatbreads
– 1/2 pompoen
– 1 rode paprika
– 3 teentjes knoflook
– 40 gram zongedroogde tomaat
– 1 el tahin
– sap van 1/2 citroen
– 1 rode ui
– 1/2 tl komijn
– 1/2 tl paprika poeder
– handje rucola
– feta
– pijnboompitten
– balsamico glaze
koriander

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de pompoen in plakken en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met komijn, paprikapoeder, peper, zout en een scheutje olijfolie. Voeg de paprika en teentjes knoflook toe aan de bakplaat en zet in de oven voor circa 30 minuten. Draai halverwege een keer om
2. Snijd de rode ui in ringen en verhit in een pan wat olijfolie en een beetje boter. Bak deze op een laag vuur totdat de uien gekarameliseerd zijn
3. Verwijder de zaadlijsten en het velletje van de hele paprika en verwijder het vel van de teentjes knoflook. Meng in een blender (of gebruik een staafmixer) de geroosterde paprika, de zongedroogde tomaat, knoflook, tahin en citroensap. Breng op smaak met peper en zout
4. Snijd de flatbreads in 4 stukken en leg deze op de bakplaat. Zet de oven terug naar 180 graden en rooster de flatbread 6 – 8 minuten totdat deze knapperig is
5. Besmeer de krokante flatbreads met de paprika-tomaat spread, de geroosterde pompoen, gekarameliseerde ui, feta, geroosterde pijnboompitten, rucola en maak af met de balsamico glaze

Crispy pompoen flatbread

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.