Ontbijt Snacks Sweets

Perzik crumble

Perzik crumble

Deze perzik crumble is ene heerlijk zomers gerecht. Sowieso ben ik in deze tijd dol op al het zomer fruit wat er weer is en kun je er van allerlei lekkers mee maken. Dit recept isIdeaal als een lekker toetje in de zomer, maar ook lekker als ontbijt. Hij is heel makkelijk te maken en staat zo in de oven. Je hebt alleen even wat geduld nodig voordat hij klaar is, maar ondertussen kun je alvast wat andere dingen doen. Ik vind een crumble in ieder geval altijd heerlijk. Een laag van zacht zoet fruit met een krokante crumble. Vooral met een bolletje ijs als toetje, of als ontbijt met wat yoghurt. De kokos die door het crumble deeg gaat geeft dit gerecht een extra zomers gevoel. Ben jij ook zo dol op crumbles en wil je graag nog meer recepten maken? Probeer dan eens deze peren crumble met dadels of deze aardbei rabarber crumble.

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 3 perziken
– 60 gram havermout
– 20 gram amandelmeel
– 1 el pecannoten
– 1 el kokosrasp
– 2 el plantaardige boter
– 2 el maple syrup
– 1 tl kaneel
– 1 tl vanille extract

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Was de perziken en snijd deze in blokjes. Doe de stukjes perzik in een ovenschaal
2. Meng in een kom de havermout met het amandelmeel, kokosrasp en kaneel. Snijd de pecannoten fijn en voeg deze ook toe aan de kom
3. Doe vervolgens de plantaardige boter, maple syrup en vanille extract erbij en kneed dit tot een kruimelig deeg
4. Verdeel het kruimeldeeg over de perziken in de ovenschaal
5. Zet de crumble voor circa 40 minuten in de oven totdat deze goudbruin is. Maak af met wat extra kokosvlokken

Perzik crumble

1 Reactie

  1. […] is. Op zoek naar meer lekkere recepten om te maken met perziken? Probeer dan ook zeker eens deze perzik crumble of deze perzik overnight […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *