Ontbijt Sweets

Aardbei-rabarber crumble

Aardbei-rabarber crumble

Het rabarber seizoen duurt helaas altijd maar heel kort. Zodra de rabarber er weer is probeer ik altijd zo snel mogelijk ze te halen en er wat lekkers mee te maken. Deze aardbei-rabarber crumble is een heerlijk zomerse variant op een lekkere crumble. De combinatie van aardbei en rabarber is klassiek, maar blijft wat mij betreft een favoriet. Ik vind het heerlijk om met wat yoghurt mee te ontbijten, maar dit recept is ook perfect voor wanneer je wat lekkers bij de koffie wilt of zelfs als zomers dessert, eventueel met wat ijs. Wanneer jij de crumble dan ook het liefste eet, het kan op elk moment.

Let’s make some crumble!

Ingrediënten
voor 4 personen

voor de vulling
– 200 gram aardbeien
– 2 stengels rabarber
– 1 el chiazaad
– 2 el agavesiroop
– 1 tl vanille
– 1 tl citroensap

voor de crumble laag
– 50 gram havermout
– 30 gram volkorenmeel
– 2 el plantaardige margarine
– 2 el agavesiroop
– 1 el amandelpasta
– circa 10 amandelen
– snuf kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Maak de aardbei en rabarber schoon
2. Verwarm de aardbei en rabarber in een pan totdat ze uit elkaar vallen, dit duurt circa 10 minuten
3. Voeg de vanille, citroensap, agavesiroop en chiazaad toe en roer dit goed door
4. Proef even of de vulling zoet genoeg is. Dit is namelijk afhankelijk van hoe zoet de rabarber en aardbeien zijn die je hebt. Deze kunnen beide ook wat zuur uitvallen. Mocht dit het geval zijn, voeg dan nog wat extra agavesiroop toe om hem wat zoeter te maken
5. Vet een ovenschaal in met wat plantaardige margarine en doe hier de vulling in
6. Hak de amandelen fijn en meng voor het crumble deeg de gehakte amandelen met de havermout, het volkoren meel, de plantaardige margarine, agavesiroop, amandelpasta en een snuf kaneel tot een kruimelig deeg
7. Verdeel het crumble deeg over de ovenschaal met de aardbei-rabarber vulling
8. Zet de crumble voor circa 20 – 25 minuten in de oven totdat deze goudbruin is

Aardbei-rabarber crumble

1 Reactie

  1. […] in het seizoen en ik vind het heerlijk om er dan wat lekkers mee te maken. Al eerder maakte ik deze aardbei rabarber crumble, maar het werd tijd voor een nieuwe variant. Appel crumble blijft een van mijn favorieten en om die […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.