Ontbijt

Tropische smoothiebowl

Tropische smoothiebowl

Een heerlijke tropische smoothiebowl als ontbijt, dat is alles wat we willen op een warme zomerse dag toch? Ik wel in ieder geval. De combinatie van banaan, mango en ananas met kokos geeft mij het ultieme zomer gevoel. Zeker in de vorm van een lekker koud en fris ontbijtje. Voor de groenten zit er nog wat wortel doorheen, waarvan je wederom eigenlijk vrij weinig proeft omdat de andere lekkere smaken overheersen. Perfect om je restjes mee op te maken (zie tip) en om meteen wat groenten binnen te krijgen. De gember, kaneel, kurkuma en zwarte peper geven deze tropische smoothiebowl net wat extra pit.

Let’s make some smoothiebowls!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 1/2 banaan
– 1/2 mango
– 1 handje diepvries ananas
– 1 wortel
– 100 ml soja-kokos yoghurt
– 1 stukje gember
– snuf kaneel
– snuf kurkuma + zwarte peper
banaan, mango, granola, kokosvlokken

Bereiding
1. Snijd de wortel in stukjes en kook deze tot dat deze beetgaar is. Spoel de wortel af onder koud water zodat de wortel snel afkoelt
Tip: je kunt ook wat gekookte wortel gebruiken die je bijvoorbeeld nog over hebt van het avondeten de dag ervoor
2. Snijd de banaan en mango in plakjes en houdt wat achter om de smoothiebowl mee af te maken. Verwijder de schil van de gember
3. Doe alle ingrediënten in een blender: 1/2 banaan, 1/2 mango, handje diepvries ananas, de wortel, soja-kokos yoghurt, gember, snuf kaneel, snuf kurkuma en zwarte peper
4. Blend alles tot een gladde smoothie
5. Doe de smoothie in een kom en maak af met de plakjes banaan, mango granola en kokosvlokken

Tropische smoothiebowl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.