Ontbijt

Peer chiapudding

Peer chiapudding

Zelf ben ik nooit een hele grote fan geweest van chiapudding. De structuur is een beetje vreemd en eerlijk denk ik dat ik niet zo goed wist hoe ik het moest bereiden. Nog steeds is het niet mijn go-to ontbijt, maar het is zeker een heerlijk recept voor de afwisseling. Soms ben je gewoon op zoek naar even wat anders en dan vind ik chiapudding heerlijk. Zeker deze peer chiapudding is een lekker ontbijtje voor de herfst dagen. Een ontbijtje wat je toch makkelijk de avond van tevoren alvast klaar kunt maken, maar ook lekkere verwarrende smaken hebben die perfect passen bij de herfst. Met deze peer chiapudding heb jij in de ochtend een super goede start van je dag. Ik vind het lekker om de chiapudding af te maken met wat granola en pecannoten voor de crunch en wat amandelpasta. Ben jij een fan van chiapudding? Probeer dan zeker ook eens deze kokos chiapudding of deze PB&J chiapudding.

Let’s make some chia pudding!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 3 el chiazaad
– 100 gram plantaardige yoghurt
– 100 ml plantaardige melk
– 1 tl vanille extract
– 1 tl maple syrup
– snuf kaneel
granola, amandelpasta, pecannoten

voor de perencompote (deze maakt een dubbele portie)
– 2 peren
– 2 el maple syrup
– 1 el citroensap
– 50 ml water
– 1 steranijs
– 2 kardemom peulen
– ca. 1 tl geraspte gember
– 1 tl kaneel

Bereiding
Bereid de chiapudding de avond van tevoren
1. Begin met het maken van de peren compote. Schil de peren en snijd deze in kleine stukjes
2. Doe de stukjes peer in een pan en voeg de rest van de ingrediënten voor de perencompote toe. Verwarm dit op het vuur en laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen totdat er een zachte compote ontstaat. Mocht de compote te droog worden, voeg dan wat extra water toe. 
3. Laat de perencompote in een bakje afkoelen en zet vervolgens in de koelkast.
4. Meng voor de chiapudding alle ingrediënten door elkaar: het chiazaad, yoghurt, melk, vanille extract, maple syrup en kaneel
5. Verdeel de chiapudding over 2 glaasjes, gevolgd door de peren compote. Zet deze voor een nachtje in de koelkast
6. Maak de chiapudding af met wat granola, amandelpasta en pecannoten

Peer chiapudding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.