Diner

Oesterzwam shoarma

Oesterzwam shoarma

Wist je dat je van oesterzwammen zelf shoarma kan maken? Het is echt super makkelijk en ook nog eens mega lekker. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is de oesterzwammen mengen met de shoarma kruiden en wat olijfolie en je zet het in de oven. Deze oesterzwam shoarma is dus ideaal voor een snelle en makkelijke maaltijd! Ik vind het lekker om deze op een volkoren flatbread te serveren samen met een frisse munt-yoghurt saus en nog wat extra toppings. In dit recept kies ik er ook voor om zelf de shoarmakruiden te mengen, maar je kunt er ook voor kiezen om een kant-en-klare mix te gebruiken. Het voordeel van zelf de kruiden maken vind ik altijd dat je zelf een invloed hebt op hoeveel zout je toevoegt. De kant-en-klare kruidenmixen zitten vaak vol met zout en persoonlijk vind ik dat echt onnodig en voeg ik liever zelf een beetje zout toe. Je moet alleen wel wat losse kruiden op voorraad hebben maar de meeste hiervan heb je mogelijk al wel in de kast staan. In dit recept heb ik ook zelf mijn flatbread gemaakt en daarvoor het ik het recept van deze naanbroden gebruikt. Ook hier kun je ervoor kiezen deze uit de winkel te gebruiken. Hoe dan ook is dit recept voor oesterzwam shoarma een echte aanrader! Op zoek naar meer lekkere flatbread recepten? Probeer dan ook zeker eens deze vegan gyros flatbread of deze tikka masala flatbread.

Let’s make some ‘shoarma’!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 300 gram oesterzwammen
– 2 el olijfolie
– 2 el shoarma kruiden OF zelfgemaakte shoarma kruiden mix, zie hieronder
– 2 (volkoren)flatbreads
– 2 flinke el hummus
– 1/3e komkommer
– 50 gram plantaardige kwark
– sap van 1/2 citroen
– handje verse munt
– handje sla
ingelegde rode ui, cherrytomaatjes, sesamzaad, Sriracha

shoarmakruiden
– 2 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl gemalen koriander
– 1 tl gemalen komijn
– 1 tl knoflookpoeder
– snuf kurkuma, kaneel en chilipoeder
– 1/2 tl zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden
1. Gebruik je handen om de oesterzwammen in stukken te scheuren
2. Meng de oesterzwammen met de shoarma kruiden en olijfolie. Verdeel het geheel over een bakplaat en zet voor circa 25 minuten in de oven. Meng halverwege een keer door
3. Maak een yoghurt saus van de plantaardige kwark, citroensap en fijngesneden munt. Breng op smaak met peper en zout
4. Verwarm de flatbreads en verdeel hierover een dikke laag hummus, gevolgd door een handje sla, de oesterzwam shoarma, wat komkommer, tomaatjes en de muntsaus. Maak af met wat ingelegde rode ui, sesamzaad en Sriracha voor wat extra pit

Oesterzwam shoarma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *