Ontbijt

Chocolate scrambled pancakes

Chocolate scrambled pancakes

Pannenkoeken zijn een van mijn favoriete ontbijtjes. Deze chocolate scrambled pancakes zijn ideaal om te maken wanneer je zin hebt in pannenkoeken maar geen zin/tijd hebt om er veel moeite in te stoppen. Deze maak je namelijk in een keer in een pan en ‘scrambled’ ze daarna. Super makkelijk te maken en ook nog eens onwijs lekker. Deze chocolate scrambled pancakes zijn heerlijk met kersen. Ik hou echt van de combinatie kersen en chocola, dus een echt verwen ontbijtje zo. De kersen zijn nu niet zo meer in het seizoen, maar je kunt prima diepvries kersen gebruiken of een ander soort fruit. Deze ‘scrambled pancakes’ worden afgemaakt met een super makkelijk en lekkere chocolade saus en je ontbijtje is klaar. Perfect om te maken in het weekend of gewoon wanneer je iets meer tijd hebt. Liever geen chocolade? Probeer dan ook eens deze kaiserschmarrn met appel.

Let’s make some scrambled pancakes!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 40 gram boekweitmeel + 40 gram havermeel
– 1 banaan
– 120 ml plantaardige melk
– 1 el cacaopoeder
– 1 tl appel cider azijn
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 tl maple syrup
– snuf kaneel
– snuf zout
– 1 el amandelpasta
– 1 el pure chocolade chips
kersen, plantaardige kwark, amandelschaafsel, kokosrasp

Bereiding
1. Meng in een kom het boekweit meel met het havermeel, het bakpoeder, cacaopoeder, kaneel en een snuf zout
2. Blend de banaan samen met de plantaardige melk
3. Voeg de plantaardige melk toe aan de kom met het meel samen met het appel cider azijn en vanille extract. Hier kun je optioneel wat maple syrup aan toevoegen om het beslag wat zoeter te maken. Meng het geheel tot een glad beslag
4. Verhit een pan met een scheutje olie of boter. Voeg het pannenkoeken beslag hieraan toe en bak hier een grote pannenkoek van. Zodra deze wat droog begint te worden aan de bovenkant en er belletjes in komen kun je hem omdraaien
5. Gebruik de spatel om de pannenkoek in stukjes te ‘scheuren’
6. Smelt de pure chocolade chips in een kommetje en meng hier de amandelpasta doorheen tot een chocoladesaus
7. Serveer de scrambled pancakes met de chocoladesaus, kersen, plantaardige kwark, amandelschaafsel en kokosrasp

Chocolate scrambled pancakes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.