Lunch Ontbijt

Vegan omelet met pistachepesto

Vegan omelet met pistachepesto

Dit recept voor een vegan omelet met pistachepesto is een wat uitgebreider recept, maar zeker het proberen waard. Persoonlijk vind ik kikkererwtenmeel het fijnste werken om een ‘omelet’ van te maken. Het is natuurlijk niet direct een omelet, maar het komt er wel het dichtst bij in de buurt. In combinatie met de gegrilde groenten en een heerlijke pistachepesto is dit een heerlijk gerecht voor wanneer je wat meer tijd hebt voor de lunch of wanneer je zin hebt in een uitgebreid, hartig ontbijt. Deze combinatie is op zich al heel erg lekker, maar je kunt de vegan omelet ook vullen met wat jij lekker vindt. Varieer er vooral op los.

Let’s make some omelettes!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 1 avocado
– 100 gram bimi
– 200 gram groene asperges
rucola, cherrytomaatjes

voor de vegan omelet
– 80 gram kikkererwtenmeel
– 1 ui
– 1 el gemalen lijnzaad
– 1 el edelgistvlokken
– 250 ml water
– 1 tl knoflookpoeder
– snuf komijn
– snuf kurkuma

voor de pistachepesto
– 40 gram pistachenoten
– 2 grote handen basilicum
– 1 teen knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 2 el edelgistvlokken
– 3 el olijfolie

Bereiding
Maak eerst de pistachepesto
1. Rooster de pistachenoten in een droge pan
2. Snijd de knoflook fijn en doe vervolgens alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en meng tot een fijne pesto. Afhankelijk van je voorkeur kun je deze wat grover laten of juist fijner malen
3. Breng de pesto op smaak met peper en zout

Maak vervolgens de omelet
4. Meng in een kom het kikkererwtenmeel met het lijnzaad, de edelgistvlokken, het knoflookpoeder, komijn, kurkuma en peper en zout
5. Voeg vervolgens het water toe en mix met een garde zodat er geen klontjes ontstaan
6. Zet het mengsel ongeveer 10 minuten opzij
7. Snij ondertussen de ui in fijne ringen
8. Verhit een pan met wat olie, bak hierin de helft van de ui
9. Voeg vervolgens de helft van het kikkererwten mengsel toe en bak deze zoals bij een omelet aan beide kanten goudbruin
10. Herhaal stap 7 en 8 voor de tweede omelet

11. Maak ondertussen de groene asperges en bimi schoon. Snijd de avocado in plakjes
12. Grill de asperges en bimi in een grill pan totdat ze mooie strepen hebben gekregen

13. Serveer de vegan omelet met de gegrilde asperges en bimi, avocado, pistachepesto en maak af met de rucola en cherrytomaatjes

Vegan omelet met pistachepesto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.