Ontbijt

Chocolade chiapudding met kersen smoothie

Chocolade chiapudding met kersen smoothie

Deze chocolade chiapudding met kersen smoothie is een combinatie van twee ontbijtjes. Een smoothie en een chiapudding. Persoonlijk ben ik niet zo een fan van chiapudding, vooral niet van de structuur. Dus daarom heb ik de chiapudding in een blender gedaan, zodat er meer een mousse structuur ontstaat. Maar als je er wel van houdt kun je de chiapudding ook gewoon heel laten. Ik vind de combinatie van chiapudding met een smoothie wel heel erg lekker. Sowieso is de combinatie van chocola met kersen onwijs lekker en deze smoothie met rode biet, kersen, banaan en cacao is ook een van mijn favorieten. Wanneer je dus niet kunt kiezen, is dit een perfect ontbijt.

Let’s make some breakfast!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 3 el chiazaad
– 150 ml plantaardige melk
– 1 el cacaopoeder + 1 tl cacaopoeder
– 1 rode biet
– 100 gram (diepvries)kersen
– 1 banaan
– 100 gram kokosyoghurt
– snuf kaneel
pecannoten, kokosrasp, verse kersen

Bereiding
Maak de chiapudding de avond van tevoren
1. Meng voor de chiapudding de chiazaad samen met de plantaardige melk en de eetlepel cacaopoeder goed door elkaar. Zet dit een nachtje in de koelkast
2. Doe in de ochtend de chiapudding in een blender en blend tot een fijne mousse (deze stap is optioneel. Houdt je wel van chiapudding dan kun je de chiapudding gewoon heel laten)
3. Doe de ingrediënten voor de smoothie laag in een blender: de rode biet, kersen, banaan (houdt eventueel wat plakjes over om mee af te maken), kokosyoghurt, theelepel cacaopoeder en snuf kaneel. Blend dit tot een fijne smoothie
4. Doe in een glaasje of een kom eerst de chocolade chiapudding en daarboven op de kersen smoothie
5. Maak deze af met wat plakjes banaan, verse kersen, pecannoten en kokosrasp

Chocolade chiapudding met kersen smoothie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.