Diner

Thaise pinda noedels

Thaise pinda noedels

Deze Thaise pinda noedels zijn geïnspireerd op de Thaise Pad Thai. Een gerecht die ik in Thailand vrijwel dagelijks at. Ik vond het echt zo lekker en nog steeds vind ik het een heerlijk gerecht. Het is daarnaast ook een heel simpel en snel gerechtje. Deze noedels heb ik alleen gemaakt met een pindasaus in plaats van een Pad Thai saus, dus een echte Pad Thai is het niet. Maar lekker is het zeker wel! Gemaakt met zilvervlies noedels in plaats van witte noedels, wat het net wat voedzamer maakt en met de heerlijke tempeh van Bumi. Dit is zeker mijn favoriete tempeh en maakt het gerecht heerlijk. Afgemaakt met wat extra pinda’s, limoen en koriander en je hebt een heerlijk snelle maaltijd.

Let’s make some noodles!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen

voor de noedels
– 3 nestjes zilvervliesrijst noedels
– 1 pakje Bumi Aziatische tempeh
– 1/2 courgette
– 1 rode paprika
– 1 grote wortel
– 4 stengels bosui
– 2 handjse taugé
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper
koriander, pinda’s en limoen

voor de pindasaus
– sap van 1/2 limoen
– 2 el pindakaas
– 2 el sojasaus
– 2 tl sriracha
– snuf knoflookpoeder

Bereiding
1. Maak de groenten schoon. Snijd de paprika in reepjes, de wortel in plakjes en maak slierten van de courgette met een spiraalsnijder
2. Snijd de bosui in ringen en houd de groene delen apart. Snijd de knoflook en rode peper fijn
3. Meng voor de saus de pindakaas, sojasaus, sriracha, limoen en knoflookpoeder door elkaar. Voeg wat water toe om hem iets te verdunnen
4. Kook de noedels volgens de verpakking
5. Verhit een wok met wat olie en voeg hier de witte delen van de bosui, knoflook en peper aan toe. Voeg daarna de tempeh, paprika en wortel toe. Bak dit even mee
6. Voeg vervolgens de courgette, noedels en pindasaus toe. Meng dit goed door elkaar en verwarm nog circa 1 minuut mee
7. Serveer de noedels met fijngehakte pinda’s, limoen en koriander

Thaise pinda noedels

1 Reactie

  1. […] in plaats van de tofu. Ben je op zoek naar meer noedels recepten? Probeer dan ook zeker eens deze Thaise pinda noedels of deze tofu noodles […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.