Diner Lunch

Pompoen parelcouscous salade

Pompoen parelcouscous salade

Als je denkt dat salades alleen in de zomer kunnen dan moet je deze pompoen parelcouscous salade eens proberen. Een heerlijke salade die perfect past in de herfst. De geroosterde pompoen, rode ui en kikkererwten zorgen voor een lekkere herfstachtige sfeer en geven een warm element aan de salade. De combinatie van de geroosterde groenten met de couscous, frisse granaatappelpitjes en romige tahin dressing is echt heerlijk. Afgemaakt met wat geroosterde pompoenpitten voor extra crunch is deze salade perfect voor een herfst dag. Deze pompoen parelcouscous salade is makkelijk te maken en zit vol met smaak. Een echte verwennerij die ook nog eens hartstikke voedzaam is. Dit is echt mijn favoriete herfst salade! Op zoek naar een andere salade/bowl die ook perfect past in de herfst? Probeer dan ook zeker eens deze boerenkool Buddha bowl.

Let’s make some salad!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 75 gram parelcouscous
– 1/2 pompoen
– 1/2 rode ui
– 1/2 blikje kikkererwten
– 2 handjes rucola
– handje verse peterselie
– 2 el zongedroogde tomaat
– 3 el granaatappelpitjes
– 1 el tahin
– sap van 1/2 citroen
– 1 tl maple syrup
– 1 el olijfolie
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl komijn
– feta (zoveel als je wilt)
– 1 el pompoenpitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Verwijder de zaadlijst van de pompoen en snijd in stukken. Snijd de rode ui in 3 stukken
2. Verdeel de pompoen, rode ui en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn, peper en zout. Meng door elkaar en zet in de oven voor circa 35 minuten. Roer halverwege een keer door
3. Kook de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking
4. Snijd de peterselie fijn en de zongedroogde tomaat in reepjes. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan
5. Meng voor de dressing de tahin met het citroensap en maple syrup. Breng op smaak met peper en zout en verdun met wat water
6. Om de salade te maken verdeel over een kom de rucola, gekookte couscous, pompoen, rode ui, peterselie, zongedroogde tomaat, granaatappelpitjes en de tahin dressing. Meng door elkaar en maak af met de geroosterde kikkererwten, feta en pompoenpitten

Pompoen parelcouscous salade

1 Reactie

  1. […] Als je denkt dat salades saai zijn, dan moet je deze orzo salade eens proberen. Deze zit vol met smaak dankzij de mega lekkere en romige dressing. Ik hou echt van een goed gevulde salade, maar in de herfst maak ik er graag wel een lauw-warme salade van. De orzo wordt gekookt en de groenten geroosterd waardoor het dat warme element geeft. De dressing in deze salade is echt geweldig. Je maakt hem met geroosterde paprika en zongedroogde tomaat, wat deze orzo salade zo lekker maakt. In dit recept heb ik verschillende groenten gebruikt om te roosteren, maar het mooie hieraan is dat je prima de groenten kunt gebruiken die jij lekker vind of je toevallig nog in de koelkast hebt liggen. Een perfect recept dus ook om restjes op te maken! Daarnaast is dit ook een ideaal recept om van tevoren te bereiden. Je kunt deze goed in de koelkast bewaren en zelfs ook koud eten. Zo heb je nog een lekkere lunch de volgende dag of weer een avondmaaltijd klaarstaan. Op zoek naar meer lekkere herfstige salades? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen parelcouscous salade. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.