Diner Lunch

Boerenkool Buddha bowl

Boerenkool Buddha bowl

Boerenkool was mij alleen bekend als boerenkool stamppot. Dit was nou niet perse mijn favoriete maaltijd. Ik blijf niet zo een fan van stamppotten, dus ik dacht altijd dat ik boerenkool ook niet lekker vond. Maar boerenkool kun je op veel meer manieren gebruiken. Zoals deze boerenkool smoothiebowl, maar ook deze boerenkool Buddha bowl. Hier heb ik hem ‘gemasseerd’ met avocado en citroen, wat de boerenkool een heerlijke smaak geeft. Samen met wat andere lekkere geroosterde ingrediënten en een romige tahin-maple dressing is dit een onwijs lekkere en voedzame bowl. Of ook wel salade. Hoe dan ook, ik vind het heerlijk en raad je aan het zeker eens te proberen. Ideaal voor bij de lunch, maar ook heerlijk als avond maaltijd.

Let’s make some buddha bowls!

Ingrediënten
voor 1 bowl
– 1 medium zoete aardappel
– 1 rode biet
– 3 stengels boerenkool
– 1/2 avocado
– 1/2 blikje kikkererwten
– sap van 1/2 citroen
– 1 el tahin
– 1 el maple syrup
– zongedroogde tomaatjes
– snuf paprikapoeder
– snuf komijn
– snuf knoflookpoeder
sesamzaad

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes. Schil de rode biet en snijd ook deze in stukjes
2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
3. Verdeel de zoete aardappel, rode biet en kikkererwten over een bakplaat
4. Besprenkel deze met wat olijfolie, paprikapoeder, komijn, peper en zout. Zet in de oven voor circa 30 minuten. Roer halverwege een keer door
5. Was de boerenkool en verwijder de stengels. Snijd deze in stukken
6. Doe de boerenkool in een kom samen met 1/2 avocado en de helft van het citroensap. Masseer de boerenkool hiermee en zet opzij
7. Maak een dressing van de tahin, de overige citroensap, maple syrup en knoflookpoeder. Verdun deze eventueel met wat water
8. Doe de gemasseerde boerenkool in een kom. Verdeel hierover de zoete aardappel, bietjes, kikkererwten en zongedroogde tomaat. Maak af met de tahin dressing en sesamzaad

Boerenkool Buddha bowl

1 Reactie

  1. […] Als je denkt dat salades alleen in de zomer kunnen dan moet je deze pompoen parelcouscous salade eens proberen. Een heerlijke salade die perfect past in de herfst. De geroosterde pompoen, rode ui en kikkererwten zorgen voor een lekkere herfstachtige sfeer en geven een warm element aan de salade. De combinatie van de geroosterde groenten met de couscous, frisse granaatappelpitjes en romige tahin dressing is echt heerlijk. Afgemaakt met wat geroosterde pompoenpitten voor extra crunch is deze salade perfect voor een herfst dag. Deze pompoen parelcouscous salade is makkelijk te maken en zit vol met smaak. Een echte verwennerij die ook nog eens hartstikke voedzaam is. Dit is echt mijn favoriete herfst salade! Op zoek naar een andere salade/bowl die ook perfect past in de herfst? Probeer dan ook zeker eens deze boerenkool Buddha bowl. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.