Diner Lunch

Perzik orzo salade

Perzik orzo salade

De komende week wordt het weer heerlijk zomers weer. Tijd weer voor lekkere salades! Deze perzik orzo salade is een heerlijke frisse salade om dit weer te maken. Een lekkere combinatie van zoete perzik, zelfgemaakte pistache pesto en lekkere zomerse groenten zoals tomaat, courgette en maïs. Deze salade is makkelijk te maken, zeker als je ervoor kiest om een kant-en-klare pesto te gebruiken is deze nog sneller klaar. Zelf vind ik het heerlijk om fruit toe te voegen aan salades voor een frisse en zomerse touch. De kikkererwten en orzo geven de salade net wat meer vulling en door de groenten te grillen krijgt deze salade ook weer net wat extra’s. Hoe dan ook, een hele lekkere salade om deze zomerse dagen te maken! Op zoek naar meer lekkere salades met fruit? Probeer dan ook zeker eens deze mango noedel salade of deze watermeloen feta salade.

Let’s make some salad!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 100 gram orzo
– 1 blikje kikkererwten (200 gram)
– 1 blikje maïs (150 gram)
– 100 gram cherrytomaatjes
– 1/2 rode ui
– 1/3e courgette
– 1 perzik
– handje veldsla
– pesto recept hieronder of 2 el pesto
– 50 gram geitenkaas
– handje pistachenoten
– balsamico glaze

voor de pesto
– 1 el pistachenoten
– 15 gram basilicum
– 1 el Parmezaanse kaas
– 1 teentje knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 1 el olijfolie

Bereiding
1. Bereid de orzo zoals beschreven staat op de verpakking
2. Indien je de pesto zelf maakt: rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en blend alle ingrediënten in een blender tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout
3. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
4. Halveer de de cherrytomaatjes, snipper de rode ui, snijd de courgette en perzik in plakjes
5. Verhit een grillpan op het vuur en vet in met wat olie. Grill hierin de perzik en de courgette totdat deze mooie grill strepen heeft
6. Meng alle ingrediënten voor de salade: de orzo, kikkererwten, maïs, cherrytomaatjes, rode ui, perzik en veldsla. Meng hier ook de pesto doorheen
7. Maak de salade af met de geitenkaas, gehakte pistachenoten en balsamico glaze

Perzik orzo salade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *