Ontbijt

Kersen crumble

Kersen crumble

Ik ben dol op kersen én op crumbles, laat deze nou ook eens goed samen gaan. Deze kersen crumble is een heerlijk ontbijtje, tussendoortje of dessert. Het ideale aan deze kersen crumble is dat het een eenpersoons recept is, je kunt hem dus helemaal voor jezelf maken en zelf opeten. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om hem te delen, maar geloof me, deze is zo lekker dat je hem helemaal zelf op wilt eten. Ook is hij super makkelijk te maken. Je mengt de ingrediënten voor de vulling, de ingrediënten voor de crumble en je doet deze samen in een schaaltje en zet het in de oven. Zelf vind ik dit heerlijk met wat plantaardige kwark, maakt het net wat vullender en eiwitrijker. Hiermee heb je een voedzaam en lekker ontbijtje op tafel staan. Ook kun deze als dessert gebruiken met eventueel een bolletje ijs om jezelf lekker te verwennen. Op zoek naar meer lekkere crumble recepten? Probeer dan ook zeker eens deze perzik crumble of deze peren crumble met dadels.

Let’s make some crumble!

Ingrediënten
voor 1 persoon

voor de vulling
– 150 gram kersen
– 1 el citroensap
– 1 tl vanille extract
– 1 tl maple syrup

voor de crumble
– 2 el havermeel
– 2 el havermout
– 1 tl kaneel
– 1 el gesmolten boter
– 1 el maple syrup
– 1 el pecannoten
– snuf zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Maak de kersen schoon en halveer deze
2. Meng in een kommetje de kersen met het citroensap, vanille extract en maple syrup
3. Meng in een andere kom de ingrediënten voor de crumble: het havermeel, havermout, kaneel, boter, maple syrup, pecannoten en een snuf zout
4. Verdeel de kersen over een ovenbestendig schaaltje en verkruimel hier de crumble topping overheen
5. Zet in de oven voor circa 25 minuten
6. Maak de crumble af met wat yoghurt/kwark of iets anders wat jij lekker vind

Kersen crumble

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.