Ontbijt

Zoete aardappel chai pannenkoeken

Zoete aardappel chai pannenkoeken

Ik kan geen genoeg krijgen van lekkere pannenkoeken. Zeker in het weekend vind ik het echt zo fijn om lekker pannenkoeken te bakken als laat ontbijt. Deze zoete aardappel chai pannenkoeken zijn een heerlijke variant hierop. Lekker met de warme kruiden van de chai. Ze zijn perfect voor met sinterklaas, met wat mandarijn en pepernoten om ze af te maken. Maar de pannenkoeken op zich zijn ook heel erg lekker om op een (weekend)dag van te genieten, zonder de pepernoten. Zeker als je houdt van lekker kruidige smaken, zijn deze pannenkoeken zeker een aanrader.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 1 medium zoete aardappel
– 40 gram volkorenmeel
– 20 gram boekweitmeel
– 150 ml plantaardige melk
– 1 banaan
– 1 el lijnzaad
– 1 tl chai kruiden
– 1 tl vanille extract
– 1 tl bakpoeder
mandarijn, pepernoten, plantaardige kwark

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Prik met een vork een aantal keer in de zoete aardappel en zet deze voor circa 50 minuten in de oven om te poffen. Laat de zoete aardappel afkoelen
tip: je kunt dit de avond van tevoren doen en in de koelkast bewaren
2. Zet in een schaaltje het lijnzaad met 2 el water apart
3. Prak de zoete aardappel met een vork tot een puree. Prak ook de helft van de banaan fijn
4. Meng de zoete aardappel met de plantaardige melk, 1/2 geprakte banaan en vanille extract
5. In een andere kom, meng het volkorenmeel met het boekweitmeel, chai kruiden en bakpoeder
6. Doe nu het zoete aardappel mengsel en de lijnzaad bij de droge ingrediënten en meng met een garde tot een beslag
7. Verhit een pan op het vuur met wat olie of boter en bak hierin pannenkoeken van het beslag
8. Maak de pannenkoeken af met de plantaardige kwark, mandarijn en pepernoten

Zoete aardappel chai pannenkoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.