Ontbijt

Appel chai havermout

Appel chai havermout

Het is een tijd geleden dat ik een recept heb gedeeld voor een warme havermout. Dit is hetgeen waar ik juist mee begon. Ik deelde vaak verschillende havermout ontbijtjes, wat uiteindelijk is uitgegroeid tot deze blog vol met andere recepten. Een warme havermout blijft wel een van mijn favoriete ontbijtjes, zeker nu het weer koud begint te worden buiten. Eigenlijk eet ik havermout wel elke dag als ontbijt, dus werd het tijd om weer eens een nieuw recept te delen. Deze appel chai havermout is een heerlijk kruidige variant die perfect past bij deze tijd van het jaar. Lekker verwarmend en vol met smaken van het seizoen. In dit recept heb ik chai kruiden gebruikt, maar mocht je deze niet hebben dan kun je deze vervangen door koek- en speculaaskruiden gemengd met een snuf gemalen gember, anijs en kardemom. Zo krijg je ook een heerlijke chai smaak. Op zoek naar meer lekkere warme havermout ontbijtjes? Probeer dan ook eens zeker deze chocolade hazelnoot havermout met banaan of deze speculaas havermout met perencompote.

Let’s make some oatmeal!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 80 gram havermout
– 200 ml plantaardige melk + 200 ml water
– 1 appel
– 1 dadel
– 1 tl vanille extract
– 1 tl kaneel
– 1 tl chai kruiden
– 1 zakje zwarte (chai) thee
– 1 tl maple syrup
– snuf kaneel
amandelschaafsel, pecannoten, amandelpasta

Bereiding
1. Doe de plantaardige melk in een pannetje samen met het water, de vanille extract, kaneel, koek- en speculaaskruiden, gember, anijs, kardemom en het theezakje. Snijd de dadel in stukjes en voeg deze ook toe. Zet deze op zacht vuur en verwarm het geheel zodat de smaken kunnen intrekken
2. Snijd ondertussen de appel doormidden. Snijd de ene helft in kleine blokjes en rasp de andere helft grof
3. Verwijder het theezakje uit de melk en voeg de havermout en geraspte appel toe. Zet het vuur wat hoger en kook de havermout totdat deze de gewenste dikte heeft. Voeg eventueel wat extra melk of water toe wanneer hij te dik wordt
4. Verhit een bakpan op het vuur en bak hierin de appel blokjes. Voeg vervolgens een scheutje water, de maple syrup en snuf kaneel toe en laat deze garen totdat de appel blokjes zacht zijn
5. Serveer de chai havermout met de gebakken appel, amandelschaafsel, pecannoten en amandelpasta

Appel chai havermout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *