Ontbijt

Speculaas havermout met perencompote

Speculaas havermout met perencompote

Een lekkere warme kom havermout is wat mij betreft een goede start van de dag. Deze speculaas havermout met perencompote is in ieder geval een goede start. Heerlijk verwarmend voor op een koude dag. Wanneer de peren in het seizoen zijn heb ik die altijd wel een paar thuis liggen. Ik vind het lekker om ze gewoon zo te eten, maar ook om ze te verwerken in mijn ontbijt. Nog lekkerder vind ik het om er een compote van te maken, samen met wat rozijnen. Heel simpel te maken en het geeft net wat extra’s aan je havermout. Een perfect herfstig ontbijt.

Let’s make some oats!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermout
– 200 ml plantaardige melk + 150 ml water
– 1 peer
– 1 el rozijnen
– 1 tl speculaaskruiden
– snuf kaneel
– 1 el maple syrup
pecannoten, dadel-kaneel pindakaas

Bereiding
1. Snijd de peer in stukjes
2. Doe de havermout in de pan, samen met de plantaardige melk, water en speculaaskruiden. Verwarm dit op het vuur
3. Laat de havermout circa 5 minuten zachtjes koken tot de gewenste dikte
4. Verhit een pan op het vuur en doe hier de peer in. Bak dit zachtjes totdat de peer zacht wordt
5. Voeg vervolgens een snuf kaneel, de maple syrup en rozijnen toe en verwarm dit nog even mee totdat het een zachte compote is
6. Doe de havermout in een kom en maak af met de perencompote, pecannoten en dadel-kaneel pindakaas

Speculaas havermout met perencompote

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.