Diner Lunch

Geroosterde tomaat-paprika soep

Geroosterde tomaat-paprika soep

Een tomatensoep is altijd goed, een echte klassieker die iedereen wel lust. Deze geroosterde tomaat-paprika soep is er ook zo een. Een heerlijke soep vol tomaten en paprika, maar net wat extra smaak doordat de groenten geroosterd zijn. Ik vind het sowieso lekker om groenten te roosteren. Zowel om gewoon zo te eten als te gebruiken in allerlei verschillende gerechten en dus ook in deze soep. Deze soep is heerlijk voor bij het avondeten of voor de lunch.

Let’s make some soup!

Ingrediënten
voor 4 – 6 personen
– 750 gram romatomaten
– 2 rode paprika’s
– 100 gram wortel
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 blikje tomatenblokjes (400 ml)
– 500 ml groenten bouillon
– paar takjes verse tijm
– handje verse basilicum
pijnboompitten, verse basilicum, volkoren pitabrood

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de groenten en snijd de paprika, wortel en ui in grove stukken, snijd de tomaten over de lengte doormidden en verwijder de schil van de knoflookteentjes
2. Leg de gesneden groenten samen met de takjes tijm op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout
3. Rooster de groenten circa 30 minuten in de oven
4. Doe de groenten in een soeppan wanneer deze geroosterd zijn. Verwijder wel de tijmtakjes
5. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en laat circa 20 minuten sudderen
6. Voeg op het einde een handje verse basilicum toe en pureer de soep
7. Rooster eventueel de pijnboompitten in een droge pan
8. Serveer de soep met de pijnboompitten, verse basilicum en volkoren pitabrood

Geroosterde tomaat-paprika soep

1 Reactie

  1. […] Ben je in een haastige bui en heb je behoefte aan een snel, lekker en gezond gerecht? Dan is deze geroosterde tomaat paprika soep echt wat voor jou! Recept door @healthyhabbitsbyhilde […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.