Diner

Wraps met geroosterde bloemkool en romescosaus

Wraps met geroosterde bloemkool en romescosaus

Dit recept voor wraps met geroosterde bloemkool en romescosaus lijkt misschien als een moeilijk en lang recept, maar dat valt stiekem best wel mee. Veel van de ingrediënten heb je al in huis en veel van het werk wordt gedaan door de oven en je keukenmachine. Ik ben in ieder geval dol op wraps en je kunt ze met zoveel meer vullen dan een Mexicaanse vulling. Daar zijn deze gevulde wraps wel het bewijs van. Een heerlijke variatie op je standaard wraps met een licht pittige romescosaus en een frisse vegan tzatziki.

Let’s make some wraps!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 4 volkoren wraps
– 1/2 bloemkool
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl komijn
– snuf chilivlokken
– 2 handjes rode kool
– 2 handjes romaine sla
limoen, koriander, cherrytomaatjes

voor de vegan tzatziki
– 100 gram ongezoete sojakwark
– 1/3 komkommer
– 1 teentje knoflook
– 2 el citroensap
– handje verse peterselie

voor de romescosaus
– 2 rode paprika’s
– 50 gram amandelen
– 2 teentjes knoflook
– 1 el citroensap
– 1 el olijfolie
– snuf komijn
– snuf gerookt paprikapoeder
– snuf chilipoeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Begin met het maken van de romescosaus
1. Was de paprika’s en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg ook de 2 teentjes knoflook erbij. Zet in de oven voor circa 20 minuten
2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan
3. Wanneer de paprika’s gepoft zijn, verwijder de schil en de zaadlijsten en snijd in stukjes. Verwijder ook de schil van de teentjes knoflook
4. Doe alle ingrediënten voor de romesco in een keukenmachine en blend tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout

5. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes
6. Meng de bloemkool met het gerookt paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, chilivlokken, een scheutje olijfolie, peper en zout
7. Verdeel de bloemkool over een bakplaat bekleed met bakpapier en zet in de oven voor circa 30 minuten. Meng halverwege een keer door
8. Maak ondertussen de tzatziki. Verwijder hiervoor de zaadlijst uit de komkommer en rasp de komkommer grof
9. Doe de geraspte komkommer in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit
10. Pers het teentje knoflook uit en snijd de peterselie fijn. Meng dit met de geraspte komkommer, citroensap, ongezoete sojakwark, peper en zout

11. Meng de bloemkool wanneer deze uit de oven komt met de helft van de romescosaus
12. Verwarm de wraps kort in een koekenpan, circa 10 seconden per kant
13. Verdeel wat sla en rode kool over de wraps, vervolgens de bloemkool en maak af met de tzatziki, extra romescosaus, cherrytomaatjes, koriander en limoen

Wraps met geroosterde bloemkool en romescosaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.