Diner Lunch

Noedelsalade met rode curry dressing

Noedelsalade met rode curry dressing

Deze noedelsalade met rode curry dressing is een heerlijk zomerse salade. Dat salades saai en niet lekker zijn is absoluut niet waar. Van een salade kun je zoveel maken als je zelf wilt. Een goede dressing kan in ieder geval niet ontbreken, dit maakt of breekt de salade. Deze rode curry dressing past perfect bij de noedelsalade. De dressing is pittig, romig en fris. Heerlijk met alle verse knapperige groenten en de noedels. Maak het af met wat cashewnoten voor de crunch en je hebt een perfecte maaltijd. Ideaal wanneer je geen zin hebt in wat warms of geen zin hebt om te koken, want deze salade is zo klaar.

Let’s make some salad!

Ingrediënten
voor 2 personen

voor de salade
– 2 nestjes zilvervliesrijst noedels
– 200 gram edemame boontjes
– 1 rode paprika
– handje wortel julienne
– handje rode kool
– 1/2 komkommer
– 2 stengels bosui
– 2 el cashewnoten
verse koriander, rode peper, limoen

voor de rode curry dressing
– 2 el rode curry pasta
– 2 el amandelpasta
– 1 el sriracha
– sap van 1/2 limoen
– 4 el kokosmelk
– 1 tl knoflookpoeder

Bereiding
1. Kook de noedels volgens de verpakking. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken
2. Snijd de paprika in reepjes, de bosui in plakjes en de komkommer in stukjes
3. Meng voor de dressing de rode curry pasta samen met de amandelpasta, sriracha, limoensap, kokosmelk en knoflookpoeder tot een dressing. Voeg eventueel wat extra kokosmelk toe om hem wat te verdunnen
4. Meng de noedels met de paprika, rode kool, wortel, edemame boontjes, komkommer en bosui. Voeg vervolgens de dressing toe en meng goed door elkaar zodat de hele salade bedekt is met de dressing
5. Maak de salade af met de cashewnoten, verse koriander en extra limoen

Noedelsalade met rode curry dressing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.