Ontbijt

Limoen pannenkoeken

Limoen pannenkoeken

Ik heb de limoen echt helemaal ontdekt. Ik voeg het tegenwoordig echt bijna overal aan toe. Het geeft zo een lekkere frisse tint aan je gerecht. Deze limoen pannenkoeken zijn dan ook een heerlijk frisse variant pannenkoek. Zeker in de zomer hou ik van lekkere frisse maaltijden, en pannenkoeken zijn altijd een goed idee, dus dit recept is perfect voor een rustige zomerse dag. Maar eigenlijk kunnen ze altijd wel. Samen met de frambozen, mango en pistachenoten geeft het een extra zomers gevoel. Een heerlijk ontbijt feestje wat mij betreft.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 40 gram boekweitmeel
– 40 gram volkoren speltmeel
– 1 banaan
– sap van 1/2 limoen
– 100 ml plantaaridge melk
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl vanille extract
– 1 tl bakpoeder
– snuf kaneel
plantaardige kwark, frambozen, mango, pistachenoten

Bereiding
1. Meng in een klein schaaltje de eetlepel lijnzaad met 2 eetlepel water. Zet dit even apart terwijl je de rest voorbereid
2. Prak de helft van de banaan fijn en snijd de rest in plakjes
3. Meng de geprakte banaan met het boekweitmeel, havermeel, limoensap, plantaardige melk, bakpoeder, vanille extract, lijnzaad en kaneel
4. Verhit een pan op het vuur met wat olie of boter. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. Wanneer er belletjes ontstaan in de pannenkoeken kun je ze omdraaien en nog even aan de andere kant gaar bakken
5. Serveer de pannenkoeken met de plantaardige kwark, banaan, frambozen, mango en pistachenoten

Limoen pannenkoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.